Intel 12400F RX 9070 XT PCI-e veri yolu yetersiz mi?

Bay Mavi Teke

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x16 3600mhz ddr4
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro
Ekran kartı
AMD 9070XT
Anakart
msi pro B760m-p ddr4
İşlemci
i5 12400F
Merhaba,
12400F islemci ve MSI Pro B760M-P DDR4 anakart kullanıyorum, 1 tane gen 4 M.2 SSD var ve 4060'i sokup yerine 9070XT taktim.
Epey sitesinde bu islemcinin 20 tane PCI-e hatti oldugu yaziyor simdi 16 tanesini ekran karti aliyor 4 tanesini de SSD aliyor, prom 21'e hat kalmadi, ona da 4 tane lazim, bu durumda ekran karti 8 hatta mi dustu? M.2 SSD'yi çıkarıp SATA SSD taksam yeterli oluyor mu?

Konuyu bilen abilerim, rica etsem MSI Pro B760M-P DDR4 anakart a bakip yardimci olabilir misiniz?

16 tanesini nasıl ekran kartı alıyor? X16'dan mı yaptınız bu hesabı? Şöyle söyleyeyim benim PC'de X16 GPU, X4 2 tane M.2, bir tane de X16 yuvası yine kullanımda.

Ekran karti X8'e dusmuyor mu ya da SSD X2'ye dusmuyor mu yani Hocam? Bu nasıl mumkun oluyor? İsin matematigini anlayamadim tam? Daha detayli aciklayabilir misiniz?

Ekran karti X8'e dusmuyor mu ya da SSD X2'ye dusmuyor mu yani Hocam? Bu nasıl mumkun oluyor? İsin matematigini anlayamadim tam? Daha detayli aciklayabilir misiniz?
Ben ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi. Yani sizin dediğinize göre anakartta 20X PCI-e var ve bu bölünüyor mu. :D Böyle bir şey olsaydı benim anakart cortlamıştı çoktan.

Ben ilk defa sizden duydum böyle bir şeyi. Yani sizin dediğinize göre anakartta 20X PCI-e var ve bu bölünüyor mu? :D Böyle bir şey olsaydı benim anakart cortlamıştı çoktan.

Anakart degil hocam islemci, dogrudan islemciye baglanan kollardan bahsediyorum, anakarttaki prom 21 yollarindan degil

Cortlama olmaz bu arada performans kaybi olur, bildigim kadariyla.

* O sebeple bilir kisilerden rica ediyorum sisteme bir bakabilir misiniz acaba? *

X16 GPU
X4 M2 SSD

Bir tane daha M2 takarsan X2 hızında çalışacak. Eğer 2 tane PCI-e X16 girişi olsaydı mesela ve bir tane kart taksaydın o zaman ekran kartından çalabilirdi. Şu durumda M2'den alacak. Eğer ekran kartından çalsaydı işin daha kolaydı çünkü X8 modunda da sıkıntısız çalışırdı bu kart.

Konuda anakart linki olduğu için anakartı soruyorsunuz sandım.

X16 GPU.
X4 M.2 SSD.

Bir tane daha M.2 takarsan X2 hızında çalışacak. Eğer 2 tane PCI-e X16 girişi olsaydı mesela ve bir tane kart taksaydın o zaman ekran kartından çalabilirdi. Şu durumda M.2'den alacak. Eğer ekran kartından çalsaydı işin daha kolaydı çünkü X8 modunda da sıkıntısız çalışırdı bu kart.

Konuda anakart linki olduğu için anakartı soruyorsunuz sandım.

Hocam peki prom21? Diger elemanlarin islemci baglantisi icin prom 21'e de 4 tane hat lazim onu saymadiniz, en son care SSD'yi çıkarıp SATA SSD baglamak ama oncesinde emin olmak istiyorum, matematigini yapmak istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı