Rehber Intel 13. nesil işlemcileri 600 serisi anakartlarda kullanıp sorun yaşayanlar için bilgilendirme

Yeni çıkan Intel 13. nesil işlemcileri Z690 gibi 600 serisi anakartlara taktığınızda güncel BIOS sürümüne sahip olmanıza rağmen aşağıdaki sorunlar görülebilir.
  • Sistemde bulunan disklerin BIOS üzerinde gözükmemesi.
  • Windows'a ulaştıktan sonra bilgisayarın sürekli kendini yeniden başlatması.
  • RAM frekanslarının belirli bir seviyenin üstüne çıkarıldığında sistemin görüntü vermemesi.
Eğer BIOS'unuz güncelse ve bu tür sorunları yaşıyorsanız muhtemelen anakart üreticiniz en güncel Intel ME FW güncellemesini BIOS dosyasına dahil etmemiştir veya ayrı olarak güncel Intel ME FW sürümüne sahip değilsinizdir. Bundan dolayı ayrı olarak Intel ME FW güncellemesi yapmak gerekecektir. Ek olarak Intel ME Driver güncellemesinin de yapılması önerilir.

[!] Eğer sadece hem 13. nesil Intel işlemci ve 600 serisi anakarta sahip olup hem de bu tür sorunları yaşıyorsanız aşağıdaki dosyaları kurun. Ne yaptığını bilmeyen kullanıcılar herhangi bir şekilde bu dosyaları kurmaya çalışmasın.

Intel ME FW
Sürüm: 16.1.25.1917
1- İndirdiğiniz ZIP dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkartın.

2- Install.cmd dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

3- Tüm işlemler otomatik olarak yapılacaktır. Bu esnada bilgisayar açılıp kapanabilir, asla müdahale etmeyin.

Intel ME Driver
Sürüm: 2229.3.2.0
1- İndirdiğiniz ZIP dosyasının içerisindekileri bir klasöre çıkartın.

2- Install.cmd dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

3- Tüm işlemler otomatik olarak yapılacaktır. Bu esnada bilgisayar açılıp kapanabilir, asla müdahale etmeyin.

Dostum sana nasıl ulasabilirim ayni sorun bende var ve 2 haftadir yapamadim cildiracagim bana biraz daha detayli anlatir misin? Bu dosyalari nasıl ve tam olarak nereye nasıl yukleyecegim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı