Intel 13 ve 14. nesil hataları doğru mu?

oguzhanorz

Hectopat
Yer
Sicilya
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak sizlere. Intel 13. ve 14.nesillerde fazla watt verildiği için işlemcilerin yandığı söyleniyor ve bu sebeple yazılımla Watt'ın kısıldığı haberleri var. Bunlar gerçek mi? Bu yazılım sonrasında performans düşmesi var mı? Ona göre işlemci almayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak sizlere. Intel 13. ve 14.nesillerde fazla watt verildiği için işlemcilerin yandığı söyleniyor ve bu sebeple yazılımla Watt'ın kısıldığı haberleri var. Bunlar gerçek mi? Bu yazılım sonrasında performans düşmesi var mı? Ona göre işlemci almayı düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

Donanımsal olarak hala sıkıntılılar geri çağırmadılar çünkü. Yazılımsal olarak Update geldi diye biliyorum ama ne kadar etkiledi onu bilmiyorum.

Bence AMD tarafina yönelin ama satıcılar (fırsatçılar) fahiş fiyat zammı yaptilar

13. ve 14. nesilde hatalar yaşandığı doğru. Özellikle çok watt çektiği için işlemciler çok yüksek ısı üretiyor. Kardeşim i9 13900k kullanıyor ben ise i5 14600kf kullanıyorum. İkimiz de şu ana kadar bir sorun yaşamadık. Ben undervolt yaptım ısınmadan kaçınmak için kardeşim onu dahi yapmadı. O 1,5 senedir kullanıyor ben 2 aydır. Bu durum biraz da şans işi. Ama oyun için alacaksan amd tavsiye ederim. Render için ise intel işlemciler daha performanslı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı