Intel 13 ve 14.nesil problemleri nedir?

Özelleştirilmiş sıvı soğutma yapılırsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum soğutma konusunda.
Bazıları diyor ki voltaj düşürüp kullanın...bazıları da diyor ki soğutmak için şunu şunu yapın.

İyi de neden bu zahmete girilsin ki ? Firma hatalı bir donanım sattıysa hatasını telafi etmek zorunda. Tüketici ekstra hiç bir şey yapmak zorunda değil.

Bazıları diyor ki voltaj düşürüp kullanın...bazıları da diyor ki soğutmak için şunu şunu yapın.

İyi de neden bu zahmete girilsin ki? Firma hatalı bir donanım sattıysa hatasını telafi etmek zorunda. Tüketici ekstra hiçbir şey yapmak zorunda değil.

İade alıyorlar diye biliyorum ben olsam Ryzen 3D geçerim direkt.

İyi de neden bu zahmete girilsin ki? Firma hatalı bir donanım sattıysa hatasını telafi etmek zorunda. Tüketici ekstra hiçbir şey yapmak zorunda değil.

Şirketler kendi cebini düşünür kullanıcısını değil sadece ses çıkmasın diye ufak şeyler yaparlar tepki göstermek herkesin hakkıdır.

Intel'in pişkinliğine ve sorunları saklama çabasına bakılırsa yapılacak en mantıklı hareket rakip firmaya geçmek olsa gerek. :)

Bir de AMD indirim yaparsa tadından yenmez :D

13400/14400 ve üzeri (65W ve üzeri olan - itiraz etmeyin Intel'in kendi açıklaması bu) tüm işlemcilerin elinde ölme ihtimali var. Sorun bu. Fazla voltaj nedeniyle işlemci fiziksel hasar alıyor. Ama aylardır düzelmeyen bir sorun olduğu için voltaj düşüşü ile çözüleceği şüpheli, ki fazla voltaj düşürüldüğünde performans ciddi düşüyor. Bazı insanlar sorun yaşamadığını söylese de 13700K/14700K ve üzerinde özellikle ciddi sorunlar var. Ama Intel'in açıklamalarına bakılırsa sorunun nedenini tam çözememiş ve müşterileri mağdur etmeyeceğiz tarzı bir şey demeye de yanaşmıyor.

13400/14400 ve üzeri (65W ve üzeri olan - itiraz etmeyin Intel'in kendi açıklaması bu) tüm işlemcilerin elinde ölme ihtimali var. Sorun bu. Fazla voltaj nedeniyle işlemci fiziksel hasar alıyor. Ama aylardır düzelmeyen bir sorun olduğu için voltaj düşüşü ile çözüleceği şüpheli, ki fazla voltaj düşürüldüğünde performans ciddi düşüyor. Bazı insanlar sorun yaşamadığını söylese de 13700K/14700K ve üzerinde özellikle ciddi sorunlar var. Ama Intel'in açıklamalarına bakılırsa sorunun nedenini tam çözememiş ve müşterileri mağdur etmeyeceğiz tarzı bir şey demeye de yanaşmıyor.

Benim de bugünlerde 12.Nesil i5-12600KF işlemcimi geleceğe yönelik (2K 144Hz oyunlar açısından) yenileyeceğim tuttu, tam da Intel'in bu hatalı 13./14.Nesil işlemci üretimleri üzerine geldi olaylar böyle ne yapacağımı bilemedim, allahım sen beni koru.

Almak istediğim 12.Nesil i7-12700KF fiyatıyla 14. Nesil i5-14600KF fiyatları arasında 2.000-3.000TL fark var, almışken neden 12.Nesil i7 alayım diyorum 14.Nesil i5'e yöneliyorum fakat çok acayip korkuyorum, ileride böylesi kronik üretim hatalı 14.Nesil'e özel sorunlar beni bulursa büyük dert olur bana.

Ve arkadaşlar uzun uzun günlerdir süren kararsızlık sonucu az önce tertemiz sıfır kutulu ürün olarak i7-12700KF işlemcimi sipariş verdim. Hemen yanında 2.000TL farkla i5-14600KF dururken i5 almadığıma pişman olur muyum ne olurum hiç bilmiyorum bana şans dileyin.

Malum i5-12600'e göre haliyle i7-12700 biraz fazla güç tüketecek ısınacak diyorlar bu yüzden i7 üstüne şunu bakıyorum: NOCTUA NH-U12A chromax.black Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200, LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150 and AMD AM5, AM4 İşlemci soğutucusu

Asıl niyetim buydu (günlerdir satış sayfasına bakıp çıkıyordum) ama tam sipariş verecekken -stok dışı tedarik edilmemektedir- notu düşmüşler yazık oldu: NOCTUA NH-D15 chromax.black Intel LGA1851, LGA1700, LGA1200, LGA1156, LGA1155, LGA1151, LGA1150 & AMD AM4, AM5 İşlemci soğutucusu

İyi de neden bu zahmete girilsin ki ? Firma hatalı bir donanım sattıysa hatasını telafi etmek zorunda. Tüketici ekstra hiç bir şey yapmak zorunda değil.

Bu konuda bilgi istemiştim üste başka bir arkadaşa daha uzunca anlattım cevap alamadım gerçekten merak ediyorum.

Bugünlerde 12.Nesil i5-12600KF işlemcimi geleceğe yönelik (2K 144Hz oyunlar açısından, RTX 4070 Ti Super ile) yenileyeceğim tuttu, tam da Intel'in bu hatalı 13./14.Nesil işlemci üretim sorunları üzerine geldi olaylar böyle ne yapacağımı bilemedim.

Kimisi diyor ki sorunlu hatalı olanlar sadece 13./14.Nesil i7 ve i9 işlemciler almayın, kimisi diyor ki yeni i5-14600K/KF işlemci aldım aynı ısınma-güç tüketimi sorunları yaşıyorum diye söyleyen çok yoruma denk geldim.

Almak istediğim 12.Nesil i7-12700KF fiyatıyla 14. Nesil i5-14600KF fiyatları arasında çok az fark vardı, almışken neden 12.Nesil i7 alayım diyorum yeni nesil 14.Nesil i5'e yöneliyorum fakat çok acayip korkuyordum, ileride böylesi kronik üretim hatalı 14.Nesil'e özel sorunlar beni bulursa büyük dert olur. Bu yüzden gittim i7-12700KF sipariş verdim umarım i5-14600KF almadığıma pişman olmam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı