Intel 13. veya 14. nesil işlemci önerisi

sigmoid

Decapat
Daha fazla  
Şu anki sistemim
i5-12400F işlemci, Stok fan kullanıyorum. Gigabyte B760M anakart. BIOS güncellemesi ile 14.nesil işlemcileride destekliyor.
DDR4 128 GB RAM
RTX 3060 12 GB OC ekran kartı.
Vento VG20a kasa.

Ev kullanıcısıyım. Özel bir ihtiyacım yok. Kampanyalardan faydalanarak güncel bir işlemciye geçmeye karar verdim. Fakat araştırmalarım sonucu 14.nesil işlemcilerin aşırı ısındığını soğutmanın problem olduğunu öğrendim. Gözüme i7-14700KF kestirmiştim fakat birkaç YouTube videosundan sonra kararsız kaldım. Mevcut kasam üst taraf 240mm sıvı soğutucu takılabiliniyor. Acaba kasanın ön fanlarının olduğu yere 360mm sıvı soğutucu takabilir miyim? Ölçtüğümde sığar gibime geliyor. Sadece ileride 3 fanlı bir ekran kartı takmak istersem kasaya sığmayabilir.

Sadece sıvı soğutucu ve işlemci değiştirerek yapabileceğim upgrade önerisi bekliyorum.

Teşekkürler.

Şu anki sistemim
i5-12400F işlemci, Stok fan kullanıyorum. Gigabyte B760M anakart. BIOS güncellemesi ile 14.nesil işlemcileride destekliyor.
DDR4 128 GB RAM
Vento VG20a kasa.

Ev kullanıcısıyım. Özel bir ihtiyacım yok. Kampanyalardan faydalanarak güncel bir işlemciye geçmeye karar verdim. Fakat araştırmalarım sonucu 14.nesil işlemcilerin aşırı ısındığını soğutmanın problem olduğunu öğrendim. Gözüme i7-14700KF kestirmiştim fakat birkaç YouTube videosundan sonra kararsız kaldım. Mevcut kasam üst taraf 240mm sıvı soğutucu takılabiliniyor. Acaba kasanın ön fanlarının olduğu yere 360mm sıvı soğutucu takabilir miyim? Ölçtüğümde sığar gibime geliyor. Sadece ileride 3 fanlı bir ekran kartı takmak istersem kasaya sığmayabilir.

Sadece sıvı soğutucu ve işlemci değiştirerek yapabileceğim upgrade önerisi bekliyorum.

Teşekkürler.
Butceniz nedir?

Şu anki sistemim
DDR4 128 GB RAM
Vento VG20a kasa.

Teşekkürler.
i7-13700K ya da KF modeli.

14. nesil oyunlarda 13. nesilden geride kalıyor.

Bu ikisi tercih edilebilir. Kasanın sitesinde radyatör desteği yazılmamış ama üst tarafa 240mm sığar diye düşünüyorum.

Üst tarafa 240mm sığıyor. Biri youtubeda ön tarafa dik bit şekilde 360mm su soğutucu radyatörü takmış. Bütçe olarak bir rakam aklımda yok. Şuan Hepsiburada 10K+ üzerine peşin fiyatına 9 taksit yapıyor. Mümkün olduğunca peşin fiyatına uzun taksitli alacak şekilde araştırma yapıyorum.

360mm sıvı soğutucu tavsiyeside bekliyorum.

Bu ikisi tercih edilebilir. Kasanın sitesinde radyatör desteği yazılmamış ama üst tarafa 240mm sığar diye düşünüyorum.
Bu sıvı soğutma sorunlu diye biliyorum. Ayrıca MSI ürünlerini şahsen katiyen önermiyorum.

Dosya Ekleri

• 1742083645660.png
    1742083645660.png
    88,8 KB · Görüntüleme: 22
Biraz araştırma yaptım 13. ve 14. nesil ısınma sorunundan dolayı iyi soğutmak gerekiyormuş. 240mm sıvı soğutucu yetmeyebilirmiş. 360mm sıvı soğutucuyu öne dik takmakta tavsiye edilmiyormuş, verim düşüyormuş. İşin ilginci 12. nesil işlemciler 13 veya 14 nesil işlemcilerle aynı fiyat veya daha pahalı.
360mm sıvı soğutucu takmak için kasa masrafıda yapmak istemiyorum.

Bir işlemci upgrade için kasa +sıvı soğutucu + işlemci 20K yı geçiyor. Attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor gibi. Açıkcası kararsız kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı