Intel 14.nesil ne zaman çıkıyor?

EienN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistem toplamak istiyorum araştırmalarıma göre 14. nesil i9 14900 işlemciler satışa çıkmış sanırım.
Ama i3 14100 gibi düşük seviye işlemciler ne zaman ülkemizde satışta olur bulamadım bilgisi olan varsa tarih konusunda yardımcı olabilir mi?
Uzun süre varsa 13.nesil toplayıp ileride değiştireyim diyorum ama yakın tarihse bir daha uğraşmak istemiyorum. Teşekkürler.

Elinizde anakart yoksa hocam, amd'ye de yönelenilirsiniz.

@534747 küçük bir öneriydi hocam, neden beğenmediniz 🥲

Elinizde anakart yoksa hocam, AMD'ye de yönelenilirsiniz.
Anakart yoksa AM5 dışında sıfır AMD işlemci almak mantıklı değil. Onlar da i3 işlemciden çok daha pahalı.
AMD pişmanlıktır. Deneyim ile konuşuyorum.
AMD eski nesilleri kötü, tekli çekirdek performansından dolayı ama yeni nesillerde pişman olmayı gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Anakart yoksa AM5 dışında sıfır AMD işlemci almak mantıklı değil. Onlar da i3 işlemciden çok daha pahalı.

AMD eski nesilleri kötü, tekli çekirdek performansından dolayı ama yeni nesillerde pişman olmayı gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Biraz daha pahalı gelecek ama 14. nesile göre daha mantıklı tercih olacaktır. Arkadaş alt modelleri diyor sanırım. Tabii sizin dediğiniz daha doğru hocam.

AMD pişmanlıktır. Deneyim ile konuşuyorum.
İşlemci olarak çok güzel durumda ama ekran kartı olarak bir türlü beğenemiyorum.

Cevaplar için çok teşekkür ederim 2-3 hafta daha bekleyim o zaman. Anakart yok 14.nesil için sıfırdan alıcam ama Amd için biraz uzağım yıllardır ısınamadım intel işlemcilerden hep zor zamanlarda memnun kaldım ondan dolayı yine intelden devam edeğim. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı