Intel 4690k Stress test sonuçları (resimli)

redtoblack

Hectopat
Daha fazla  
Eskiden yaptığımda 79-80 derece görüyordu, grafikteki fan ayarlarıyla oynadım biraz, 76'yı geçmedi. Ama fanın dönüş hızı max 2093 RPM görmüş, fan hızı grafiğe göre yüzde 100'e geldiği halde bile 2093 RPM. RPM olayında bir gariplik var mı arkadaşlar? Belki dahada ısıyı düşürebilirim. Veya sizin önerebileceğiniz fan ayarı falan. (Stok Fan kullanıyorum)

Yardımcı olursanız sevinirim değerler hakkında. :) @BilgisayarKurdu

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    181 KB · Görüntüleme: 610
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan ile 70 derecede seyretmişsin ve fan doğal olarak 2000RPM hıza çıkmış.
Bunda normalin dışında bir durum görmüyorum.

Termal macunu süzgün bir biçimde yenilenip tozlardan arındırılabilir ve kasanın hava sirkülasyonunu artırmak için birkaç fan eklemesi yapılabilir.
Yinede sıcaklıklar 65-70 dereceden aşağı inmeyecektir.

Daha serin bir işlemci istiyorsan iyi harici bir soğutucu için 100-150TL bütçe ayır derim.

Stok fan ile 70 derecede seyretmişsin ve fan doğal olarak 2000RPM hıza çıkmış.
Bunda normalin dışında bir durum görmüyorum.

Termal macunu süzgün bir biçimde yenilenip tozlardan arındırılabilir ve kasanın hava sirkülasyonunu artırmak için birkaç fan eklemesi yapılabilir.
Yinede sıcaklıklar 65-70 dereceden aşağı inmeyecektir.

Daha serin bir işlemci istiyorsan iyi harici bir soğutucu için 100-150TL bütçe ayır derim.

Teşekkür ederim. Yazın sıcaklar artınca sıvı soğutma almak istiyorum. Şimdilik kurcalamayım bilgisayarı 76 derece sorun çıkarmaz sanırım. Sormak istediğim bir konu var aslında AIDA64 programındaki anakart sıcaklıklarının orada TMPIN3 değeri yüksek gözüküyor , bu değer sadece AIDA64 programında var ne olduğunu açıklayabilirmisiniz anakart sıcaklığıysa fazla geldi bana. Alternatif programlarda direk anakart sıcaklığı veriliyor tmpın3 eklenmemiş şekilde. Teşekkürler.

Yük altında o değer sıkıntı yaratmaz, yazın iyi bir soğutucuya geçersiniz ki zaten yaz geldi.
AIDA64'ün görüntüsünü atarsanız iyi olur yinede genelde işlemci sıcaklığını belirtir o değer.

Yük altında o değer sıkıntı yaratmaz, yazın iyi bir soğutucuya geçersiniz ki zaten yaz geldi.
AIDA64'ün görüntüsünü atarsanız iyi olur yinede genelde işlemci sıcaklığını belirtir o değer.

Stress test yaptım. AIDA64 sonuçları falan bunlar. Oyun oynarken veya uygulamalarda sürekli %100 yük altında olmayacağından sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi siz daha iyi bilirsiniz yorumunuz nedir stok fanı acilen değişmeme gerek var mı ? Stok fan şimdilik idare eder mi beni ? Boştaki sıcaklık değerlerim 25 35 arası değişiyor. Teşekkürler ederim ilginizden dolayı. @BilgisayarKurdu

Dosya Ekleri

• asfasfafa.png
    asfasfafa.png
    147,2 KB · Görüntüleme: 347
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı