Intel 4790k, GTX970 HOF için ne kadar güç kaynağı gerekir?

TheGuest

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim sorum konu başlığında belirttiğim gibi. Resimdeki sistem için kaç W'lık güç kaynağı gerekir? Veya resimde bulunan 700W güç kaynağı yeterli olur mu?

Bir sorum da, overclock yaptığım takdirde ekstra güç harcar mı sistem? Yani bu sisteme overclock yapacağımı varsayarsak kaç W'lık bir güç kaynağı almam gerekir?

kasa.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
600W bir PSU işinizi görecektir.
Bütçeniz var ise aşağıdaki güç kaynağını alın hem modüler olması sayesinde kasadaki kablo karışıklığını bir nebzede olsa azaltırsınız hemde SLI yaparsanız hayli hayli yetecektir. Bence bu sisteme bu yakışır tabi paranız yetiyor ise:
Bütçeniz buna yetmezse bu PSU'da SLI yapmanız için yeterli fakat modüler olmadığı için biraz daha kalabalıkla yaratacaktır bana sorarsanız o kadar vermeye değermi değmez o yüzden bütçeniz 500 TL değilse alttakini alın.

Seçtiğin soğutucu ve anakarta bakarsak zaten yapabileceğin OC belli. Anakart 6 analog fazlı ve 6 doubler bulunuyor. Nikosun powerpak mosfetleri kullanılıyor. Bu şartlar o işlemciyi 5.0 GHZ yapmak için yeterli ama seçtiğin soğutucu ile mümkün değil. Bu durumda inventusun seçtiğin kasanın corsair vs650 psulu modeli yeterli olur.

Fanı ve güç kaynağını tavsiyeleriniz üzerine değiştirdim.
Fan: CORSAIR CW-9060016-WW işlemci soğutucusu - inventus
Güç Kaynağı: CORSAIR CP-9020015-EU güç kaynağı - inventus

Bu arada bu yan hesabım ben Üsame Bahadır. Bu konuyu sistem toplama kategorisinde sayan moderatörler bana 1 haftalık ceza verdi (1 ayda birden fazla sistem toplama konusu açtığım için). Bunun tartışılacağı yer burası mı bilmiyorum ama diğer arkadaşların görüşlerini de gerçekten merak ediyorum ben bu konuyu spesifik bir soru sormak için açmıştım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı