İntel 6500 ve GTX 960 Sistem Toplama

Ahmt88

Hectopat
Daha fazla  
İlk defa heveslenip her ne kadar bu konularda tam bir bilgi sahibi olmasam dahi bilgisayar kasası toplama işine girmeye karar verdim. Bir zamandır internette araştırma yapıyorum. Daha önceki açtığım başlıkta belirttiğim sistem üzerine yapılan yorumlar doğrultusunda sistemimi güncelledim (Eski sistemim, İ5 6600 Tabanlı Sistem Toplama). En sonunda toplamaya karar verdiğim sistemi aşağıda listeliyorum, yorumlar ve aksaklıklar varsa konuya hakim arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçe ise parçaları ayrı ayrı kendim alıp birleştireceğim için aşağı yukarı 2400 TL civarı olacak gibi.

Dark Blade, Aerocool V2x Black Edition ya da Deep Cool Tessetact kasa
500 Watt 80+ Bronze güç kaynağı
İ5 6500 işlemci
Asus B150M-C DDR4 uyumlu anakart
8 GB Kington Fury 2133 MHz ram
Asus Strix-GTX960-DC2OC-2GD5 ekran kartı (Her ne kadar okuduğum birçok yorumda Asus R9 380 tavsiye ediliyor ama kararım nvidia yönünde)
WD 1 TB Blue 7200 rpm harddisk
SSD daha sonra düşünüyorum.

Son düzenleme:
ekran kartını 4GB Yapabilirsin o bütçeyle, Gtx 960'a biraz OC yapınca zaten r9 380 performansını buluyor hem daha az tüketiyor hem daha az ısınıyor. Yani tamamen tercih meselesi iki kartta alanı üzmez ki sen gtx 960 tercih etmişsin.

Sapphire R9 380 4G almanı kesinlikle öneririm. Bence GTX 960 performansına göre çok pahalı bir kart.

ikiside aşağı yukarı aynı para r9 380 sırf 3-5 fps fazla veriyor diye hemen fiyat / performans kartı ilan ettiniz ki Gtx 960'a oc yapınca aynı değerler yakalanıyor zaten hemde daha düşük tüketim ve ısınmayla. Tamamen kullanıcı tercihi bana göre iki kartında kendine göre avantajları var.

@Reddington GTX 960'a OC yapılınca zaten sıcaklık dereceleri R9 380 ile aynı oluyor. 70W farkın günde 5-6 saat boyunca oyun oynamıyorsan ayda 4-5 TL bile fark edeceğini sanmam. Bana göre R9 380 alınmalı.

ben testlerde r9 380'in 75 derecelerede geldiğini gördüm ancak oc'lu 960'ın 66 dereceyi geçtiğini görmedim. Ya dediğim gibi iki kartında avantajları var açıkcası biri 100 lira ucuz olsa ucuz olanı tercih ederim. Burda fiyatlar denk olunca tamamen kullanıcıya kalıyor tercih. Ben oc yapmam shadow play vs. kullanmam oyunumu oynar geçerim diyosan r9 380 alırsın yok ıvır zıvır kullanırım nvdia'dan diyorsan 960 alırsın iki kartta 3 aşağı 5 yukarı denk şeyler sunuyor kullanıcısı açısından. Tamamen beklentilerle alakalı bir seçim .

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı