Intel 660P 1 TB M2 SSD'yi BIOS ve Windows görmüyor

Makaleler
1
Daha fazla  
İlk monte ettiğim zaman testleri yaptim sorun yoktu. Ne zaman Windows yükleme esnasında 2'ye bolmeye çalıştım, görmemeye başladı.
  • R5 2600
  • ASUS TUF Plus Gaming
  • 2x8 GB TridentZ G.Skill
  • 1 TB WD Green
  • 250 GB Samsung 750 Evo
  • Windows 10
BIOS güncel. Şu an Yönet kısmında da görünmüyor.

İlk monte ettiğim zaman testleri yaptım sorun yoktu.
Çalışan bir SSD bir anda çalışmamaya başlıyor ve yönet altında dahi gözükmüyor, bence garanti ile tekrar konuş, gözükmesi gerekli.

600P ve 760P Intel SSD ler güzel lakin 660P serisinde sorunların olduğunu okudum. Yabancı Youtuber'ler da videosunu çekmişti pek beğenilmedi bu SSD. Kronik olmasa da sorunlar çıkabiliyor.

Sistemin elektriği kesik iken önce SSD yi çıkartın sonra BIOS pilini çıkartın. Sistemin güç düğmesine 10 saniye basın, bırakıp tekrar 10 saniye basın. Sonra BIOS pili takın. Sistemi 1 kez SSD siz çalıştırın sorna normal bir şekilde kapatıp SSD yi takın. Biçimlendirmeden işletim sistemini kurun bakalım.

Bu adımları sırayla düzgün bir şekilde yapın netice almanız gerekiyor. Yoksa garanti şart olur. Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta ISO'yu USB ye MBR değil GPT olarak yazdırmanı gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı