İntel 660P SSD İncelemesi

asa.png

NVMe bağlantı arayüzüne sahip bir M.2 SSD. (22x80)mm boyutlarında. İntel ürün için 5 sene garanti veriyor. Açıkcası İntel markasının SSD'leri konusunda bir bilgim yoktu. Ama 5 senelik garanti vermesi ürüne güvenmem ve almamda etkili oldu. İntel ürün için 200 TB'ın üzerinde yazma ömrü veriyor. 5 senelik kullanımda bu günlük 100 GB'ın üzerinde veri yazmanız anlamına geliyor.

Ürünü Hepsiburada üzerinden satın aldım. Ürünü gece 03:00'de sipariş verdim. Saat 10:00'da elime ulaştı.

aaaaaaaaaaaaaaaa.png
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.png

Ürünün 512 GB, 1 TB ve 2 TB'lık versiyonları mevcut. Ben 1 TB'lık modelini satın aldım. Normalde SSD veya HDD alırken üründe 1 TB yazıyor ama ürünü bilgisayar bağlayınca 1.000.000.000.000 bayt yani 930 GB olarak gözüküyordu. Bu cihazın hafızası ise 1.024.000.000.000 bayt yani 953 GB olarak gözüküyor. Bu durumda extradan 23 GB alan sağlıyor.

aaaaaaaa.png

WD ve Samsung M.2 SSD konusunda lider firmalar diye biliyorum. Bu firmaların aynı fiyat bandında ki ürünlerini karşılaştırıdığım zaman; bu cihazların hızları SATA SSD'lerin hızlarında kalıyorken fiyatları ise 100-300 TL daha fazla.
WD ve Samsung'un hız konusunda İntel'i geçtiği ürünleri ise neredeyse 2 katlık bir fiyata sahip.

Adsız.png

Cihaz 1800 MB/s yazma ve okuma değerleri vaadediyordu. İddia ettiği değerleri karşılıyor.

IMG_20190702_200555-min.jpg

Ürün bu görselde ki kutuda geliyor. Kutunun içinde kullanım klavuzu dışında bir şey çıkmıyor. Ama en azından şık bir kutuyla gönderilmiş. Sandisk'in SSD'sini aldığım zaman USB belleklerin ambalajıyla aynı ambalajda gönderilmişti. Bu cihazda en azından bir kutu gönderilmiş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı