Intel 9750H stres testinde 96 derece olması normal mi?

Gow Ragnarök

Yoctopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
1660 TI
İşlemci
intel 9750H
Evet dediğim gibi laptopum stress testinde işlemcide 96 falan alıyor. Normal diyorlar normalde fakat ben bu kadar yüksek olmasını garipsiyorum. Boşta da 60 rahat oluyor. Ekran kartı çok ısınmıyor 1660 Ti, Stress'te 88 üstü olmuyor. Bu 9th serisinde rahatlıkla 95-100 olduğunu söylüyorlar, bu doğru mu? Tulpar T5 V19.1 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook laptop bu. Doğruysa da çözümü nedir merak ediyorum. 95 derecede çok performans düşüşü oluyor genelde bende. Undervolt gibi çözümleri var mıdır merak ediyorum. Yarın servise gidip bakım yaptıracağım zaten termal macun falan için.

Evet dediğim gibi laptopum stress testinde işlemcide 96 falan alıyor. Normal diyorlar normalde fakat ben bu kadar yüksek olmasını garipsiyorum. Boşta da 60 rahat oluyor. Ekran kartı çok ısınmıyor 1660 Ti, Stress'te 88 üstü olmuyor. Bu 9th serisinde rahatlıkla 95-100 olduğunu söylüyorlar, bu doğru mu? Tulpar T5 V19.1 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook laptop bu. Doğruysa da çözümü nedir merak ediyorum. 95 derecede çok performans düşüşü oluyor genelde bende. Undervolt gibi çözümleri var mıdır merak ediyorum. Yarın servise gidip bakım yaptıracağım zaten termal macun falan için.
Boşta cidden 60 derecemi çok fazla.

Monster'sa normal, yalnız bu ara bir şey fark ettim bu mosterlarda oluyor, böyle kullanıyorsunuz eşeğe biner gibi biniyorsunuz sonra 2-3 yıl içinde kesin olarak ekran kartı soğuk lehime düşüyor. Isınması sorun değil sürekli ısın soğu yapması sorun.

Boştaki derece önemli değil, bir laptop için biraz ısınıyor denilebilir ama Monster için normal bir durum. Termal bakımlarını yaptırın.

Hocam her modelde var mı bilmiyorum ancak Monster'ın soğutma sistemi inanılmaz kötü. Ben de kullandım, biliyorum. Boşta 60 derece de kötü bir skor, kullandığım HP de boşta 30 derece alıyorum ve herhangi bir undervolt, Turbo kapatma vs ek ayar yapmadım. Monster pişmanlık.

Monster'sa normal, yalnız bu ara bir şey fark ettim bu mosterlarda oluyor, böyle kullanıyorsunuz eşeğe biner gibi biniyorsunuz sonra 2-3 yıl içinde kesin olarak ekran kartı soğuk lehime düşüyor. Isınması sorun değil sürekli ısın soğu yapması sorun.

Hocam ben bugün PC'yi formatladım servise götüreceğim diye. 3,5 yıllık falan laptop. 2020 başında almıştım. 2070 Super hazır sistem vardı aynı paraya annem laptop almaya zorladı maalesef. Ben de o zaman 11 yaşımda falan olduğumdan PC'lerden anlamıyordum. Şu an alacaksam kesim toplama falan alırım.

Boştaki derece önemli değil, bir laptop için biraz ısınıyor denilebilir ama Monster için normal bir durum. Termal bakımlarını yaptırın.

Hocam zaten az daha zorlansa PC aşırı ısınmadan kapanacak o derecede. Ondan dolayı da 30-40. dakikalardan sonra performans düşürüyor onu fark ettim FurMark'ta. Başta 90 alıp sonra 80'lere düşüyor FPS.

Hocam her modelde var mı bilmiyorum ancak Monster'ın soğutma sistemi inanılmaz kötü. Ben de kullandım, biliyorum. Boşta 60 derece de kötü bir skor, kullandığım HP de boşta 30 derece alıyorum ve herhangi bir undervolt, Turbo kapatma vs ek ayar yapmadım. Monster pişmanlık.

Hocam şöyle bir acı gerçek var maalesef. Laptoplarda "RTX 4090" koyulsa dahi o Mobile işlemci olduğundan %5-10 daha güçsüz ve ısınmadan dolayı da ekten %5-10 daha güçsüz oluyor. Bu yüzden RTX 4090 Mobile mesela sanırsam 4070,4080 gibi kartların gerisinde kalıyor. Isınma ve Güçsüz ekran kartları üstüne daha pahalıya satılan notebooklar olunca mimar, yazılımcı gibi işi laptoplarda olan insanlar dışında "Oyunculuk" için laptop almak bir hayli mantıksız kalıyor. Bunu acı olsa da deneyimledim. Ya performansı geçtim o "Prizden Çıkarma" olayındaki güç kaybının haddi hesabı kaç? Ya zaten prizden çıkarında RTX 4090 falan yoksa zaten AAA oyunlar oynanamıyor onu geçtim, LoL, Valorant falan anca 60 FPS oynatıyor. Eeee? Nerede taşınabilirlik? 3 kilo devasa kalınlıktaki cihazların neresi taşınabilir onu anlamıyorum. Okula 2 kez götürdüm ve işkence oldu bana resmen. Monster zaten teknik servisi her aradığımda ya "Format atın" ya da "Biz buradan bir işlem yapamıyoruz" diyor. En iyi ihtimal AnyDesk'ten driver kurdurtup bırakıyor. Abiciğim sen driver kurdurtmak dışında bir işe yaramıyorsan seni neyine aldılar bu işe? Oh ne güzel. İlk 2 yıl garanti veriyorlar çünkü ilk 2 yıl parçalar yepyeni olduğundan bozulması neredeyse imkansız, 2. yılı geçti mi hop her yıl servis bozulma olayı. Eeee ben şimdi bu laptopta 5.yılıma gelene kadar yeni bir PC parası verdirtmiş olacağım. Klavye Q tuşu bozuk, 1 tane ölü piksel var, oyunlarda siyah ekran falan. Bunları yaptırmak bana en az 6-7 bin lira ödetecek. Ben bu işi anlamıyorum ki.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı