Intel 9750H stres testinde 96 derece olması normal mi?

Gow Ragnarök

Yoctopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
1660 TI
İşlemci
intel 9750H
Evet dediğim gibi laptopum stress testinde işlemcide 96 falan alıyor. Normal diyorlar normalde fakat ben bu kadar yüksek olmasını garipsiyorum. Boşta da 60 rahat oluyor. Ekran kartı çok ısınmıyor 1660 Ti, Stress'te 88 üstü olmuyor. Bu 9th serisinde rahatlıkla 95-100 olduğunu söylüyorlar, bu doğru mu? Tulpar T5 V19.1 15,6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook laptop bu. Doğruysa da çözümü nedir merak ediyorum. 95 derecede çok performans düşüşü oluyor genelde bende. Undervolt gibi çözümleri var mıdır merak ediyorum. Yarın servise gidip bakım yaptıracağım zaten termal macun falan için.

Hocam çok haklısınız. Ben üniversite için laptop tercih ettim. AAA oyunlarla pek aram yok, daha doğrusu oyunlarla pek aram yok. Ben GPU'yu yapay zeka, grafik işleme, makine öğrenmesi gibi işler için aldım. Oyun da yanında cabası oldu. Monster laptoplarda kronik bir ısınma problemi var. Kullandıkları fanlar çok ucuz, içini açıp bakmıştım. Batarya inanılmaz kötü, 100% şarj 10 dk gitmiyor. Laptop dediğin taşınabilir ve pilde oynanabilir demek. Bir de kullandığım Victus 16 modelinde pildeyken performans inanılmaz kötü olmuyor, 20 FPS falan etkiliyor. 5-6 derece sıcaklık oynuyor sadece. Pildeyken CS:GO'da 250 FPS alıyorum.

Hocam sizinkisi de 4060 yani şu anın 1660 Ti'si denenebilir. Siz de 2-3 yıla sorunlar yaşayacaksınız. Pil sorununa zaten değinmiyorum. Oturup YouTube izlesem 1 saat zor dayanır. Ya uyku moduna sokuyorum laptopu gece. Prizi çıkartıyorum. Sabah açıyorum pil bitmiş. Küçücük telefonlara 10 saat dayanan pil koyuyorsunuz laptopa neden tabletten bile küçük piller koyuyorsunuz?

Hocam bendeki 4060, kasadaki 4060 ile neredeyse aynı watt ve fps değerlerine sahip. 1660 Ti çok uçuk oldu.

Hocam bendeki 4060, kasadaki 4060 ile neredeyse aynı watt ve FPS değerlerine sahip. 1660 Ti çok uçuk oldu.

Test sonuçları internette var, nedense buradan link paylaşmak yasak. RTX 4060 Laptop vs RTX 4060 yazarsanız çıkacaktır.

Dostum yanlış güç yapılandırmasından olduğunu düşünüyorum. Ben doğru yapılandırmayı yapınca 70derece geçmiyor TurboBoost kapanmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…