Intel A770 sistemde GPU kullanımı artınca sistem siyah ekranda kalıyor

Hekko14

Kilopat
Merhaba. Intel A770 kullanıcısıyım. Son zamanlarda ekran kartına yüklendiğimde ve belli bir zaman geçtikten sonra oyun kendini kitliyor siyah ekranda kalıyor. Bu sorun ekran kartına yüklenmeyen oyunlarda yaşanmıyor. 550W PSU mevcut. Acaba ekran kartı ısınıp mı kendini kapatıyor yoksa PSU mu yetmiyor? Bu arada ya PSU'da ya da GPU'da bobin sesi de var. Yüklenince ortaya çıkıyor. Ne yapmam gerekir? PSU Thermaltake 550W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem bileşenlerini yazınız ve Olay Görüntüleyici üzerinden de kontrol ediniz. Kernel Power hataları varsa PSU ve GPU önemli etkenler. Sıcaklık değerlerini ise takip edebilirsiniz.

Bu problemin RAM bilgisiyle, anakartla ne alakası var? PSU ve ekran kartını zaten yazdım.
Sistem yazılması zorunludur. Lütfen yazar mısınız?

Bu problemin RAM bilgisiyle, anakartla ne alakası var? PSU ve ekran kartını zaten yazdım.
Uyumsuz bellek kullanımı, uyumsuz anakart BIOS sürümü gibi sorunlar etki edebilir. Bu kadar uzman iseniz yardıma ihtiyacınızın olduğunu sanmıyorum konu da açmayabilirdiniz. Kaldı ki teknik destek istiyorsanız sistem bilgisi yazmak şart.

PSU yetersizliği değil de, ekran kartına bağladığınız kablo yeterli gücü sağlayamıyor, bu yüzden siyah ekrana düşüyordur, 225W kart 150W kablodan geçiyor, her kablo 150W taşıyamıyor.

PSU'da 2. bir PCI güç kablosu varsa, 6 pin kısmına da onu bağlayın, yoksa ekran kartı güç bağlantı soketlerinin, yerlerini değiştirip deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ekran kartı 8 + 6 pin girişine sahip gözüküyor. Gen 5 bir soket yapısı yok gözüküyor. Thermaltake 550W ama modelini tam olarak bilmiyoruz. Sistemin diğer bileşenleri de belli değil. Kablo güç taşımama ihmali zayıf gözüküyor. Sonuçta 2 ayrı güç bağlantısı var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci 12400F, 16 GB G.Skill RAM, H610M anakartım var. Beta sürümü kullanıyordum WHQL olana geçtim. Bobin sesi vardı, o da kayboldu. Driver değişmek mekanık problemi de çözer mi? Şu anda hiçbir sorunum kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…