Intel almak mı daha mantıklı AMD mi?

FB_IMG_1597176515585.jpg

Ryzen 5 3600 alırsam OC yapmadan kullanacağım. Aynı şekilde Intel alırsam da kolay kolay OC yapmam.

Zaten Intel K serisi olmayan işlemcilere OC yapılamıyor. AMD alırsanız ileride OC yapma ihtimaliniz var ama Intel'de bu sıfırlanacak. İlle de OC yapmam diyorsanız hangisi bütçe olarak iyiyse ona yönelin.

Genelde Valorant, CS:GO oynuyorum. Fakat Steam'den yeni bir sürü oyun aldım. Tomb Raider, Witcher 3, Hitman gibi gibi. Arada gözle görülebilir fark olur mu?

Ayrıca bu bütçede alınabilecek en iyi işlemci + anakart ne olur oyun için?
Kuzenimde Rtx 2060 + Ryzen 5 2600, bende ise GTX 1660 + i5-9400 F var ve aynı performansı alıyoruz. Sırf oyun için kullanacaksan İntel hatta ben bu işlemciyle render falanda yapıyorum az çok gene iş görüyor. Yayın açarsan biraz o sıkıntı 30 FPS etkiledi beni. Kuzenime bakıyorum 5-6 fps fark ediyor.

Ek bir sorum daha var. Intel alırsam içinde soğutucu gelecek değil mi? Gelecekse stok soğutucu ile 10400F veya 10400 alırsam stok soğutucu iyi bir performans sergileyebilir mi? Kaç dereceleri görürüm oyunlarda?

Yayın açmayı düşünmüyorum.

Söylemeyi unutmuşum.
Düşündüğüm sistem:

Ekran kartı: Galax RTX 2060 (1-Click OC)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: G.Skill Ripjaws V 3200 MHz CL16
SSD: Samsung 860 Evo 250 GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB
Kasa+PSU: Corsair Spec Delta 650W 80+

Oyun için 2100 TL civarı en mantıklı anakart + işlemci ne olur?

Son düzenleme:
Ek bir sorum daha var. Intel alırsam içinde soğutucu gelecek değil mi? Gelecekse stok soğutucu ile 10400F veya 10400 alırsam stok soğutucu iyi bir performans sergileyebilir mi? Kaç dereceleri görürüm oyunlarda?

Yayın açmayı düşünmüyorum.

Söylemeyi unutmuşum.
Düşündüğüm sistem:

Ekran kartı: Galax RTX 2060 (1-Click OC)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: Gigabyte B450M S2H
RAM: G.Skill Ripjaws V 3200 MHz CL16
SSD: Samsung 860 Evo 250 GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB
Kasa+PSU: Corsair Spec Delta 650W 80+

Oyun için 2100 TL civarı en mantıklı anakart + işlemci ne olur?
OC yapmazsan stok soğutucu yeter ama OC yaparsan yetmez bence.

OC yapmazsan stok soğutucu yeter ama OC yaparsan yetmez bence.
OC istesem de yapamıyorum zaten Intel'lerde K serisi olmadığı sürece OC yapılamıyor diye biliyorum.
Ayrıca 10400 ile 10400F arasında sadece dahili ekran kartı farkını söylemişsiniz. Başka hiç mi fark yok? Ekstra 100-200 TL mi sadece içindeki kart?
Şimdi birkaç video izledim. Ryzen 5 3600 oyunlarda İ5 10400F'yi geçiyor. Neden böyle? Daha iyi olması lazım değil mi 10400F'in?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı