Intel Anakart 77,87,97 Farkı

kyoraku

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
1.166
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
.
Selamlar, bu aralar intel işlemci için anakart arayışındayım.
Modellere baktığımda isimlerinde 77,87,97 gibi kodlamalar var. Bunların farkları nelerdir?
 
Bunlar chipsetlerdir. Soldaki rakam serisi ve destekleyebileceği işlemciler hakkında bilgi verirken sağdaki rakam ise arttıkça özellik bakımından(USB port sayısı, yeni nesil portlar, RAID, PCI portları, Intel teknolojileri vb. ekstra özellikler) bilgi verir. Chipsetlerin başındaki harfler ise hangi alana ağırlık verdiği hakkında bilgi verir. Misalen başında H varsa ev kullanıcıları için, Z varsa overclock tutkunları için, B varsa iş tutkunları için, X varsa fazlasıyla profesyonel işlerde uğraşanlar içindir. Tabi ki 9 serisi yeni olduğu için onları almanızda fayda vardır. Overclokla fazla uğraşmıyorsanız H97 veya H81, uğraşıyorsanız Z97 alabilirsiniz.
 
@reelist OC ile işim olmayacak gibi, zira işlemcim K serisi değil (i5 4440)
Sıfır MSI Z97 PC Mate ile 2. el MSI Z87-G45 arasında kaldım. PC mate sıfırı ile z87-g45 ikinci el aynı fiyat gibi. Hangisini almalıyım? MSI Z87-G45 daha özellikli gibi ancak 87 chipset mesela...
 
Dediğim gibi overclockla işiniz yoksa Z ile başlayan chipsetler değilde H ile başlayan chipsetli anakartları tercih etmelisiniz. Hem fiyat bakımından da uygundurlar. Bence H81 bile işinizi görür. Ama H97 ve H87 chipsetler de portlar bakımından ve yeni teknolojiler bakımından daha zengin. Tabi bu Z ile başlayan chipsetleri alamayacağanız anlamına gelmez. Seçim sizin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı