Intel Arc A750 2024 performansı

713862

Centipat
Sistem;
i3 13100F.
Arc A750.
16 GB DDR5.
512 GB SSD.
750W PSU.
MSI Pro H610M-E DDR5.

Su an bilgisayarima birkac gun erisemedigim icin not halinde, fotografli kanit olmadan sunmak zorundayim, inanip inanmamak size kalmis, birbirimize yalan borcumuz yok.

Selam, Arc A750 almak isteyen arkadaşları az da olsa bilgilendirmek amaciyla tecrubelerimi paylasmak istedim;

3 adet oyun denedim, Warzone 2, Squad, Insurgency Sandstorm.

Bu oyunlardan yalnizca birine AAA diyebiliriz ki bunu ozellikle soyluyorum ileride aciklayacagim.

Warzone 2 performansi;
Ultra, 1920x1080, XeSS qualıty.
*70-80 FPS arasinda gidiyor, en fazla 180W cektigini gordum, 2 saatlik oyun sonucunda 6 adet fandan baska sogutma olmayan bilgisayarimda 70 maksimum dereceydi. GPU kullanimi neredeyse hep %100'du. VRAM hiçbir zaman dolmadi, 6 GB VRAM hedefinin 4'unu ancak kullaniyor.

Balanced, 1920x1080, XeSS kapali.
*Balanced donanimdan donanima degistigi icin ve su an SS koyamadigim icin medium-high arasi diyebilirim. En onemli olan texture quality High'di.
*Bina iclerinde 120 FPS gorurken, disarida 75'in asagisina kesinlikle dusmedi. Ortalama 80-110 diyebilirim. 3 saatlik oynamam sonucu maksimum 75 derece gördüm. Genel olarak 160-170watt cekti, VRAM grafiklerin dusmesiyle daha da azaldi, GPU kullanimi ortalama %90 civariydi.

i3 13100F ile beraber mukemmel uyumu ile bir kez olsun drop, takilma yasamadim. Tebrik etmek lazim. En azindan 120Hz rekabetçi oynamak icin grafikleri gercekten kismak lazim, fakat 80FPS bana fazlasiyla yetiyor ozellikle grafikler muhteşem gozukurken.

Yuzeysel Squad ve Insurgency performansi;
*Basta oyunlardan bir tanesi AAA demistim ya, simdi ona geliyorum. Squad ve Insurgency'de, kart kagitta yazan donanim performansini veremiyor. GPU kullanimi ve cektigi voltaj dusuk olmasina ragmen FPS degerleri gormek istedigim degerler değildi. Demek istedigim kart kendini zorlayamiyor gibi, oyle bir his veriyor. Squad islemcinin %70'ini kullanirken, Insurgency %20-25 kullaniyor. Bu oyunlar tamamen islemci odakli da degil yani. Oncelikli olarak AAA oyunlari driverlar ile optimize etmeye daha meyilli gibi Intel. Bu tarz arada kalmis oyunlar gorece kotu performans veriyor. God of War ve Cyberpunk performanslarini izlerseniz, gercekten de mukemmel sonuçlar çıkardığını goreceksiniz. DirectX ile alakali olabilir mi diyecekesiniz fakat iki oyunda da DX12 var.

Sonsoz: Cok acemice ve delilsiz bir yazi olsa da yazdiklarimi samimiyetle yazdim. Arc A750 fiyati cokca artmadigi surece alinabilecek gercekten guzel bir kart. Warzone'u, Ultra da, ciddi manada akici sekilde oynayacagimi hiç tahmin etmezdim. Ki kart AAA oyunlardaki performansiyla arkasinda aslinda iyi bir guc oldugunu kanitliyor. Her gecen hafta yeni driver cikiyor, yavas yavas hallederler. Bir Intel fani olarak bu karti 3060 yerine kesinlikle oneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı