Merhaba, geçen gün indirimden Intel Arc A750 sparkle ekran kartını aldım. Ancak kart alışık olduğum değerlerin çok üzerinde ısınıyor. 2K high veya Ultra ayarlarda açıyorum oyunları. 2-3 dk sonra sıcaklık değeri 85-90 dereceye çıkıyor. Fanları da çalışıyor gibi iyi (çok fazla ses çıkartıyorlar) diğer marka ekran kartları için 90 dereceyi görmek anormal bir durum ama Intel'de de durum bu şekilde mi acaba?
Kendi sitesinde 90 dereceye kadar sıkıntısız çalışır yazmışlar ama bilemedim. Bu kadar hızlı ısınması normal mi? Ayrıca hemen de soğuyor oyunu alta attıktan 5sn sonra 70 derecelere düşüyor ekran kartı.
Sizce kartım sorunlu mu yoksa Intel'in kartları mı bu şekilde çalışıyor? (oyun RDR2 2K çözünürlük Ultra ayarlarda)
Eki Görüntüle 2333835
Arc 750 2K bazı oyunlarda oynatıyor ama çok tavsiye etmem 1080p yapıp deneyin veya fan hızını artırın yani ayarlayın.
Böyle bir sürü konu var, kart 90 dereceyi görebiliyor.
İtopya'dan alınan ısınma sorunu olan ekran kartı iade sebebi midir?
13 Ağustos 2023'te aldığım kasamın ekran kartı Jedi survivorda 90 dereceye çıktı fazla bir sayı rahatsız etti galiba bakım zamanı gelmiş 1 sene oldu bende bakım yapmayı bilmediğimden malum bilgisayarcılarada güvenemiyorum garantiye yollayabilir miyim? - İşlemci: i3 13100F. - Ekran kartı: Intel...www.technopat.net
Monitörüm 2K olduğu için ve FPS sorunu yaşamadığım için öyle oynuyordum. Çünkü 1080P'ye çekince görüntü çamurlaşıyor biraz. Fan hızını arttırdım aslında ama başlangıç derecelerini de mi arttırayım?
1-2 konuya denk geldim onlar da 80 dereceler için açılmıştı, bendeki derece 90 olunca o yüzden açtım konuyu
Hocam ne yaptınız ya? İçime kurt düştü... Ben hala kuramadım sistemi umarım o kadar yükseklere çıkmaz bende.
Bu model zaten 80 dereceye rahatlıkla ulaşır. Soğutması zayıf. Kasanızın hava akışıda kötüyse normâl. Ne kadar ekmek o kadar köfte anlayacağınız. Kartın aşağısına fan ekleyebilirsiniz. Undervolt yapabilirsiniz. FPS sabitleyebilirsiniz. Kasanın yan kapağını çıkartabilirsiniz. Kasanın ön paneli çıkıyorsa onu da çıkartabilirsiniz. Bende Galax ekran kartı var kartın altına fan ekleyerek ve undervolt yaparak 50-60 dereceye kadar düşürdüm.Eki Görüntüle 2334168
Hocam Intel Arc panelden sıcaklık sınırını 85 dereceye indirdim öyle kullanıyorum şu an. En azından 90'ı görmüyor şimdilikbelli belirsiz biraz performans kaybı olmuş olabilir ama yapacak bir şey yok. Son yorumdaki hocamın yaptığı gibi bir şeyler yaparsam düşürebilirim anca kendi imkanıyla düşecek gibi değil çünkü, kartın yapısı bu şekilde anladığım kadarıyla.
Hocam ekran kartının altında kullandığın fanların linkini atabilir misin rica etsem?
Arctic F12 PWM pst fan kullanıyorum. Soğutması ve ses seviyesi çok iyi. Yalnız tıkırtı sorunu var. 5 tane aldım ben 3 tanesinde tıkırdayıp duruyor. Bazen yapmıyor bazen yapıyor. Arctic F serisi fanlar sessizlik odaklı. P serisi fanlar statik basınç odaklı. Önü kapalı olsa bile çok iyi hava akışı sağlar. Bana F serisi yeterli geldiği için tercih ettim. PWM fanların hızları kontrol edilebilir demek. PWM pst ise birbiriyle bağlanabilen fan diye biliyorum.
Lian Li, be quit, Thermalright, NZXT ve Arctic en iyi fan üreticilerinden biridir. Listenin başını Noctua çeker ama TR'de satılmıyor. MSI falan kazık kalite bekleme ondan. Ucuz ürünlerine hiç bakma bile. Dark ve Gamepower gibi markalardan da uzakdur çöptür.
Arctic F12 Pwm Pst 4pin 1350 Rpm Bilgisayar Fan - Fiyatı, Yorumları
Arctic F12 Pwm Pst 4pin 1350 Rpm Bilgisayar Fan yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com Arctic Cooling
Arctic, termal macun, PC kasa soğutma fanları, işlemci soğutucuları (AMD ve Intel için) ve sıvı işlemci soğutma sistemleri ürünleri. Alman kalitesi ödüllü marka.www.jumbum.com.tr
Eki Görüntüle 2334217