Intel Arc A750 almak ne kadar mantıklı?

Bütçe
6000-12000
Intel ekran kartı pazarına yeni girdiği için sorunları var. Eğer bu sorunlarla uğraşırım benim için sorun değil diyorsan alabilirsin. Arada ciddi fiyat farkı var 4060 ile. Arc A750 ileride ne yapar ne sorunlar çıkartır belli değil. Gittikçe gelişiyor ancak daha çok yolu var. Yani bir sorun çıkar çözebilirim diyorsan alabilirsin. Eklemeyi unuttum DLSS 3 gibi bir şey var RTX 4060 alırsan. Sonuçta umursanmayacak bir özellik değil ama aradaki o fiyat farkı vermeye değecek bir özellik mi tartışılır?

Kart yeni olduğu için illaki sorun çıkaracaktır da 570 kullanırken bile bir sürü sorun ile uğraştım günün sonunda fazla para vereyim ama sorunsuz bir şey alayım diyeceğim herhalde.

Kart yeni olduğu için illaki sorun çıkaracaktır da 570 kullanırken bile bir sürü sorun ile uğraştım günün sonunda fazla para vereyim ama sorunsuz bir şey alayım diyeceğim herhalde.

570 ile kıyaslanamaz driver konusunda Intel bu konuda döver.

RX 6600 alman bile daha iyi olur. Mümkünse 4060.

RX 6600 mü yapma dalga mı geçiyorsunuz kullandığım için diyorum Arc'a 750 de problem çok az RX 6600 almaktansa daha ucuz A750 alır rahadıma bakarım tabii oyunda pek ihtişamlı değil ama renderda 3070'i geçiyor performansı da 2 3 driver sonra 4060 ile yarışır.

Son düzenleme:
RX 6600 mü yapma dalga mı geçiyorsunuz kullandığım için diyorum Arc'a 750 de problem çok az RX 6600 almaktansa daha ucuz A750 alır rahadıma bakarım tabii oyunda pek ihtişamlı değil ama renderda 3070'i geçiyor performansı da 2 3 driver sonra 4060 ile yarışır.
Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez. Yüksek güç tüketimin, Intel Arc Control uygulamasının yüksek VRAM kullanımı ve stabilite sorunlarınla rahatına bakarsın tabii. 4060 ile asla yarışmayacak bu arada. Bu tamamen hayal ürünü. RX 6600'de asla yarışamaz RTX 4060 ile. A750, RX 6600 XT ile anca yarışır performans olarak ama RX 6600 daha mantıklı. Yaptığım makalede uzun uzun yazdım. Gidin okuyun. Ayrıca konuyu yazdığımda nispeten ucuzdu. Şimdi ucuzluğu da kalmadı.
Buna da bakabilirsiniz.

Kişisel deneyime göre bileşen önerilmez. Yüksek güç tüketimin, Intel Arc Control uygulamasının yüksek VRAM kullanımı ve stabilite sorunlarınla rahatına bakarsın tabii. 4060 ile asla yarışmayacak bu arada. Bu tamamen hayal ürünü. RX 6600'de asla yarışamaz RTX 4060 ile. A750, RX 6600 XT ile anca yarışır performans olarak ama RX 6600 daha mantıklı. Yaptığım makalede uzun uzun yazdım. Gidin okuyun. Ayrıca konuyu yazdığımda nispeten ucuzdu. Şimdi ucuzluğu da kalmadı.
Buna da bakabilirsiniz.

Bu arada yüksek güç tüketimi hikaye 2 tane ayarla 2 watt a kadar iniyor ara sıra tabii yine ortalamada 10-15 watt.
Arc Control'e lafım yok çok problemli olabilir. 4060'ı yer yer geçiyor 1080p de %20 1440p de %13 gerisinde kalıyor RTX performansı neredeyse eşit bu mu kötü 4060 evet daha stabil ama son 4885 ile bayağı toparladı tabii teknoloji şans işi kimisi alır alır rahatça oyunda akar kimisi de problemlerle uğraşır ama net olarak diyebilirim ki RX 6600, 6600 XT veya RX 7600 alacağıma en iyi tercih bu Arc A750'dir RX 6600'den ucuz olduğu her an alınabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı