Intel Arc A750 Ryzen 5 5600G sistem yükseltme önerisi

werst06

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Arc A750 - Rysen 5 5600 - Asus Prime B550 M-K - 16GB Ram - MLD M300 500GB - Kıoxıa Excerıa Pro 1TB - Thermalright Assasin King 120 SE - XPG Kyber 750W
Hikayeli oyunlarda sorunum yok, akıcı ve rahat bir şekilde oynayabiliyorum. CS'de ise 150-200 FPS arasında gitmekte arada birkaç kez FPS düşüşü meydana gelmekte, asla drop girmiyor CS'de, sadece kare hızı düşüyor bir saniyeliğine. Sistemimin parçaları aşağıdaki gibidir.

Anakart: ASUS Prime B550M-K
İşlemci: Ryzen 5 5600G (stock fan)
Ekran kartı: Intel Arc A750.
RAM: 16 GB.
SSD: MLD M300 500 GB.

Benim düşüncem şahsen dostlar, ilk olarak kule tipi soğutucu ve anakartımda bir adet daha boş M.2 SSD yeri bulunmakta buraya 1TB daha eklemeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hikayeli oyunlarda sorunum yok, akıcı ve rahat bir şekilde oynayabiliyorum. CS'de ise 150-200 FPS arasında gitmekte arada birkaç kez FPS düşüşü meydana gelmekte, asla drop girmiyor CS'de, sadece kare hızı düşüyor bir saniyeliğine. Sistemimin parçaları aşağıdaki gibidir.

Anakart: ASUS Prime B550M-K
İşlemci: Ryzen 5 5600G (stock fan)
Ekran kartı: Intel Arc A750.
RAM: 16 GB.
SSD: MLD M300 500 GB.

Benim düşüncem şahsen dostlar, ilk olarak kule tipi soğutucu ve anakartımda bir adet daha boş M.2 SSD yeri bulunmakta buraya 1TB daha eklemeyi düşünüyorum.
A750 değiştirsek mesela.

Yükseltme için ayıracağın bütçeye bağlı bu durum biraz.

Eğer bütçen çok ise ekran kartını yükselt.

Bütçen biraz daha az ise işlemcini yükselt, mesela R5 5600. R5 5600, R5 5600G'ye göre daha performanslı bir işlemci.

Bütçen biraz daha az ise RAM'i 32 GB yap. Yükseltme olarak en son sırada M2 SSD olsun bence.

A750 değiştirsek mesela.
Hocam ben ekran kartımı seviyorum, bu bilgisayarımda f/p açısından bu ekran kartını kullanıyorum. 2 yıl içerisinde bana çıkardığı tek sorun, RDR2'de birkaç kez mavi ekran vermişti bu sorunuda intel'in destek bölümüne ilettim ve ekran kartında böyle bir problem kalmadı. Şuan değil ancak belirli bir süre sonra sıfır bir kasa almayı düşünüyorum.

Bütçen biraz daha az ise işlemcini yükselt, mesela R5 5600. R5 5600, R5 5600G'ye göre daha performanslı bir işlemci.

Bütçen biraz daha az ise RAM'i 32 GB yap. Yükseltme olarak en son sırada M2 SSD olsun bence.
İşlemci ile ram'i yükseltebilirim, onun yanı sıra ekran kartını birkaç ay sonra yenileyebilirim. Şuan piayasasını bilmiyorum fakat en az yirmi bin ayırmam lazım sanırım.

İşlemci ile ram'i yükseltebilirim, onun yanı sıra ekran kartını birkaç ay sonra yenileyebilirim. Şuan piayasasını bilmiyorum fakat en az yirmi bin ayırmam lazım sanırım.
Öyle bir rakam söylemek doğru olmaz. İhtiyacına göre daha düşük bütçe ile de mevcut ekran kartını yükseltebilirsin.

Ancak madem ekran kartı yükseltmesi düşünmüyorsun, o halde sırasıyla işlemci, RAM, kule tipi soğutucu ve M2 SDD diye devam edebilirsin.

Sistemi am5'e geçirmem daha iyi olmaz mı hocam, am4'ten geçirmeye değer mi ona görede yükseltebilirim. Sırasıyla bütçeme uygun parçaları alabilirim vs. Ekipmandan yana sıkıntım yok, monitörüm MSI Mag 256F, Steel Series Prime mouse, Hyperx Cloud 3 ve f/p gtx viper blue switch bir klavyem mevcut sadece klavye değiştireceğim bozulmasını bekliyorum.

Sistemi AM5'e geçirmem daha iyi olmaz mı hocam, AM4'ten geçirmeye değer mi ona görede yükseltebilirim.
Elbette daha iyi olur. Ancak bütçeni bilmediğim için net bir öneride bulunamam işte. Yoksa RTX 5090 - R7 9800X3D yükselt demek de bir öneri sonuçta.

Ayıracağın bütçeyi belirle ki ona göre öneride bulunalım. Şu an sadece ekran kartı yükseltmesi yapmayı istemiyorsun diye bir ayrıntı biliyoruz, o kadar.

Elbette daha iyi olur. Ancak bütçeni bilmediğim için net bir öneride bulunamam işte. Yoksa RTX 5090 - R7 9800X3D yükselt demek de bir öneri sonuçta.

Ayıracağın bütçeyi belirle ki ona göre öneride bulunalım. Şu an sadece ekran kartı yükseltmesi yapmayı istemiyorsun diye bir ayrıntı biliyoruz, o kadar.
Hocam şuan 10 bin TL bütçem var, yeni araç aldığımdan evrak işleri, kasko, sigorta olduğundan bütçem birkaç ay az olucak, ilerlediğimiz aylarda fazlalaşacaktır. Bu fiyata cs'de bıçak alıcaktım fakat yükseltmem gereken parçalar olduğunu hatırladım. Am5 olarak Ryzen 5 ve 7 kutusuz işlemcileri bu fiyata görebildim. İşlemci sağlam geliyorsa eğer kutuya gerek duymam sorun değil, fanda ise sıvı soğutma veya kule tipi alıcağımdan stock fan gerek duymadığımdan tray işlemciler şuan mantıklı gelmeye başladı.

O halde bütçeni biraz daha arttırırman gerekebilir AM5 için. En azından 15K bütçeyi biraz zorla, sonuçta kule tipi soğutucu da alman gerekecek.

A serisi anakart, R5 7500F, 16GB DDR5 RAM ve kule tipi soğutucu derken 15K'ya yakın bir masraf çıkabilir.

O halde bütçeni biraz daha arttırırman gerekebilir AM5 için. En azından 15K bütçeyi biraz zorla, sonuçta kule tipi soğutucu da alman gerekecek.

A serisi anakart, R5 7500F, 16GB DDR5 RAM ve kule tipi soğutucu derken 15K'ya yakın bir masraf çıkabilir.
15'den biraz fazla tutuyor sanırım, sorun değil yine çıkartabilirim. Sistemi ikinci el olarak satıp 40'a yakın bütçede hazır sistem almak iyi sonuç mu olur yoksa upgrade etmek mi mantıklı olucaktır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı