Çözüldü Intel Arc A750 siyah ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NigraSpe

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston beast 16 GB 5600 MHz CL36 DDR5
SSD veya HDD modeli
WD 500 GB SN580
Ekran kartı
Intel Arc A750
Anakart
MSI PRO A620M-E
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Bir tanıdığa yeni bir sistem topladım ekran kartı olarak da ucuz olması açısında Intel Arc A750 ekran kartı kullandım. Sistem sorunsuz çalışıyor ama ekran kartı sürücüsünü kurduğumda ekran sürekli gidip geliyor arada eski televizyonlarda gibi karıncalı ekran geliyor. Eski driver yüklesem de düzelmiyor. Sorunu çözemedim ne yapmam lazım? Sorun driverda ise önerdiğiniz bir driver var mı?
Sistem:
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
Anakart: MSI Pro A620M-E
RAM: Kingston Beast 16 GB 5600MHz DDR5.
Ekran kartı: Intel Arc A750.

Bu arada ekran kartında sorun var diye düşünüp servise gönderdim herhangi bir arıza yokmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hoş geldin ☺️
Az önce hallettim. Bayramdan önce servise gönderdim ama sorun çıkmadı bugün DP kablo aldım onunla denedim düzeldi sevineyim mi ağlayayım mı bilemedim o kadar emek verdim kesin kartta sorun var dedim ama sadece HDMI kablosundan kaynaklıymış ama sonunda hallettim teşekkür ederim yine de.
MSI A620M-E için güncel BIOS sürümünü siteden indirip deneyebilir misiniz?

Düzelmedi yine ekran gidip geliyor.
Belki PSU dan kaynaklı diyip daha güçlü bir psu ile denedim yine aynı sorun.

Bilen biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Hoş geldin ☺️
Az önce hallettim. Bayramdan önce servise gönderdim ama sorun çıkmadı bugün DP kablo aldım onunla denedim düzeldi sevineyim mi ağlayayım mı bilemedim o kadar emek verdim kesin kartta sorun var dedim ama sadece HDMI kablosundan kaynaklıymış ama sonunda hallettim teşekkür ederim yine de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Topladığın sistemde HDMI kablo sıfır değil miydi :D
Ek olarak bu arada HDMI kablon bozuk olmayabilir. Nadiren en yeni sistemlerde HDMI değil DP öneriliyor doğal olarak çünkü HDMI ile bu tarz sorunlar olabiliyor. Yine de bence işini sağlama almak adına o HDMI kablosunu başka bir sistemde vs. dene çöpe atmadan :D

Topladığın sistemde HDMI kablo sıfır değil miydi :D
Ek olarak bu arada HDMI kablon bozuk olmayabilir. Nadiren en yeni sistemlerde HDMI değil DP öneriliyor doğal olarak çünkü HDMI ile bu tarz sorunlar olabiliyor. Yine de bence işini sağlama almak adına o HDMI kablosunu başka bir sistemde vs. dene çöpe atmadan :D
Normalde kullandığım kabloydu 4k 120hz alıyordum hatta o kablo ile ama dediğin gibi bazı sistemlerde sorun çıkabiliyormuş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı