Çözüldü Intel Arc A750 siyah ekran sorunu nasıl düzeltilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hurkang4

Femtopat
RAM
16 gb ram g-skill
Ekran kartı
İntel Arc A750
Anakart
PRIME H610M-R D4
İşlemci
i5 12400-f
Yaklaşık 5 aydır bu sorun oluyor. Bazen ekran kartının ışığı gidiyor bazen gitmiyor. Genelde oyunlarda oluyor nadiren de dizi izlerken müzik dinlerken oluyor. BIOS'um güncel değil ayrıca ekran kartım güncel. Olay görüntüleyicisinde bunlar oluyor olay görüntüleyicisi raporunu nasıl atacağımı bilmiyorum o yüzden kopyala yapıştır yaptım aşağıdan yukarıya doğru sırasıyla bunlar oluyor. HDMI kablo kullanıyordum şimdi DisplayPort kullanıyorum ama onda da çökme oluyor herhangi bir hata yok direk ekran gidiyor. Sonra değişik bir dzz diye ses geliyor. Fakat bilgisayar kapanmıyor. 650W güç var.

Önemli 19.06.2025 14:24:48 Kernel Power 41 (63)

Bilgi 19.06.2025 14:24:48 filtermanager 6 yok.

Bilgi 19.06.2025 14:24:48 filtermanager 6 yok.

Bilgi 19.06.2025 14:24:47 filtermanager 6 yok.

Hata 19.06.2025 14:24:45 volmgr 161 yok.

Çözüm
anakartınızın BIOS'unu mutlaka güncelleyin. H610 yongalı anakartlarda, 12. nesil işlemcilerde kararsızlık sık görünür.
En güncel sürücüyü Intel'in resmi sitesinden indirip kurun. Kurarken önce DDU (display driver uninstaller) kullanarak eski sürücüyü temizleyin. Safe Mode'da yapmanızı öneririm.
SSD veya HDD'nizde hata var mı? CrystalDiskInfo ile sürücü sağlığını kontrol edin. Volmgr 161 hatası bu hata genellikle sistemin disk belleği dökümünü yazarken hata aldığını gösterir.
anakartınızın BIOS'unu mutlaka güncelleyin. H610 yongalı anakartlarda, 12. nesil işlemcilerde kararsızlık sık görünür.
En güncel sürücüyü Intel'in resmi sitesinden indirip kurun. Kurarken önce DDU (display driver uninstaller) kullanarak eski sürücüyü temizleyin. Safe Mode'da yapmanızı öneririm.
SSD veya HDD'nizde hata var mı? CrystalDiskInfo ile sürücü sağlığını kontrol edin. Volmgr 161 hatası bu hata genellikle sistemin disk belleği dökümünü yazarken hata aldığını gösterir.

Çözüm

Tamamdır teşekkürler deneyeceğim.

BIOS'u ve ekran kartını DDU ile silip güncelledim düzeldi.
İkisinide yaptım düzelmedi hatta başka sistemde tekrar denedim yine temizden sürücüyü yükleyince aynı sorunu yaşıyorum bir türlü çözüm bulamadım acaba çıkışı hdmi ile mi dp port üzerinden mi aldınız en son düşüncem bundan kaynaklı olur mu

İkisini de yaptım düzelmedi hatta başka sistemde tekrar denedim yine temizden sürücüyü yükleyince aynı sorunu yaşıyorum bir türlü çözüm bulamadım acaba çıkışı HDMI ile mi DP port üzerinden mi aldınız en son düşüncem bundan kaynaklı olur mu?

Hocam DP kullanıyorum. Garantisi hala duruyorsa garantiye gönderin. Bir de ReSize BAR aktif değilse onu aktifleştirin.

Hocam DP kullanıyorum. Garantisi hala duruyorsa garantiye gönderin. Bir de ReSize BAR aktif değilse onu aktifleştirin.
DP alıp deneyeyim bazı yerlerde hdmi sorun çıkarabilir diyordu.
İncehesap’dan aldım ürünü bayramdan önce gönderdim baktılar sorun yok deyip geri gönderdiler kabloyu deneyeyim olmazsa tekrar göndereceğim teşekkür ederim.

DP alıp deneyeyim bazı yerlerde hdmi sorun çıkarabilir diyordu.
İncehesap’dan aldım ürünü bayramdan önce gönderdim baktılar sorun yok deyip geri gönderdiler kabloyu deneyeyim olmazsa tekrar göndereceğim teşekkür ederim.
Sorun HDMI kablosundaymış bir kablo yüzünden kaç gecem heba oldu 🙃

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı