Intel Arc A770 FPS ve güç dalgalanması yapıyor

smtgmr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İkinci el Arc A770 aldım; başlarda RDR2’yi 1440p’de 20 FPS’lerde oynuyordu. CSM, Re-Size BAR gibi ayarları yapınca çoğu düzeldi ama hâlâ tam değil. Ayrıca bobin sesi de var. ChatGPT’ye sordum, sorunun PSU’nun tek PCI-E kablosunun olmasından kaynaklandığını, bu yüzden tam watt ayarı yapamadığını söyledi. FurMark’ta 1080p, 0x MSAA’da 170 FPS verirken 2x veya 4x MSAA’da 30 FPS’ye düşüyor. Sizce kart arızalı mı, ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-24 001843.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-24 001843.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2025-12-24 002019.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-24 002019.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 13
PSU'dan olacağını hiç zannetmiyorum. ATX 3.1 desteği bile var.
2K ekran kartı değil, 1080p için daha iyi sonuç verir.
Ekran kartında sorun yok. Bobin sesi sorun yaratmaz.
Bunun için sayfa açmış Intel: Low Performance on Intel® Arc™ A770 Graphics when MSAA is Enabled
Herkes bu sorun hakkında inte desteğe yazmış, herhangi bir sorun olmadığını ve sürücüleri kontrol etmelerini söylemiş: Intel Arc - MSAA anti aliasing
FPS değerleri için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PSU'dan olacağını hiç zannetmiyorum. ATX 3.1 desteği bile var.
2K ekran kartı değil, 1080p için daha iyi sonuç verir.
Ekran kartında sorun yok. Bobin sesi sorun yaratmaz.
Bunun için sayfa açmış Intel: Low Performance on Intel® Arc™ A770 Graphics when MSAA is Enabled
Herkes bu sorun hakkında inte desteğe yazmış, herhangi bir sorun olmadığını ve sürücüleri kontrol etmelerini söylemiş: Intel Arc - MSAA anti aliasing
FPS değerleri için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazılara baktım hocam aynı sorunu yaşayanlarda varmış ama çoğu %20-60 düşüş yaşadığını yazmış ama benim düşüş sanki çok daha fazla bide 0x de 228w tam güç çekerken 4x te neden 170w çekiyor bu normal midir ? Cevabınız için şimdiden sağolun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı