Merhaba. 3 gün önce Intel Arc A770 16 GB modelini satın aldım. CS:GO ve benzeri oyunları oynamak istediğim zaman mavi ekran hatası alıyorum. Bu ani kilitlenmeleri After Effetcs açtığım zaman da yaşıyorum. Bilgisayarım kendini kapatıyor. Problemi çözmem adına bana destek olur musunuz?
Bluescreen wiever isimli uygulamadan aldığım mavi ekran hatalarının raporları altta
Power Boost BST-500E'miş modeli, şimdi baktım. GT 420 takıyorum daha öncesinde. Oyun değil film amaçlı takıldığım için yetiyordu. Kasayı topladığım zamanlar maddi sıkıntılar çektiğim için PSU'yu F/P tutmuştum.
Diğer ekran kartını taktım. Şimdi güvenli mod açıp tüm sürücüleri tekrar sileceğim. Pcle kablosunu taktım ekran kartının ışıkları yanıyor lakin görüntü gelmiyor. Yuvaya tam oturup oturmadığını da kontrol ettim. Oturmuş gibi duruyor.
Bios pili çıkartıp yeniden taktım (Ayar sıfırlamak adına)
Ramleri çıkartıp yeniden taktım (yuvalarını değiştirdim)
Kabloları kontrol ettim. Eğer yanlış yapmadıysam tabii.. Ama psu üstünde ne yazıyorsa oraya kablo taktım. Bir yanlışlık olmaması gerekiyor..
Driver silip diğer ekran kartını takacağım birazdan.
//Edit.. Eski psuyu takıp ekran kartını denesem mi? Sizce yararı olur mu?
Diğer ekran kartını taktım. Şimdi güvenli mod açıp tüm sürücüleri tekrar sileceğim. PCIe kablosunu taktım ekran kartının ışıkları yanıyor lakin görüntü gelmiyor. Yuvaya tam oturup oturmadığını da kontrol ettim. Oturmuş gibi duruyor.
BIOS pili çıkartıp yeniden taktım (Ayar sıfırlamak adına)
RAM'leri çıkartıp yeniden taktım (yuvalarını değiştirdim)
Kabloları kontrol ettim. Eğer yanlış yapmadıysam tabii. Ama PSU üstünde ne yazıyorsa oraya kablo taktım. Bir yanlışlık olmaması gerekiyor.
Driver silip diğer ekran kartını takacağım birazdan.
Biraz uğraştıktan sonra görüntü geldi hocam. Şu an bios pili takılı değil sadece. Güncel driverları kurup yeniden başlatacağım. Görüntü gelmezse buradayım ^^
Sorun çözüldü hocam.
Kutudan çıkan yedek PCle kablolarından birini takınca görüntü geldi. Pili takıp biostan gerekli ayarları da yaptım. Funmark test yaptım hiç bir sıkıntı yok. Çok şükür bunu da hallettik.. Dönüşünüz için çook teşekkür ederim.
Biraz uğraştıktan sonra görüntü geldi hocam. Şu an bios pili takılı değil sadece. Güncel driverları kurup yeniden başlatacağım. Görüntü gelmezse buradayım ^^
Sorun çözüldü hocam.
Kutudan çıkan yedek PCle kablolarından birini takınca görüntü geldi. Pili takıp biostan gerekli ayarları da yaptım. Funmark test yaptım hiç bir sıkıntı yok. Çok şükür bunu da hallettik.. Dönüşünüz için çook teşekkür ederim.