Çözüldü Intel Arc A770 / R5 3600 Mavi Ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

isfihanonline

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung 1 TB M2 SSD
Ekran kartı
İntel Arc A770 Limited Edition
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba. 3 gün önce Intel Arc A770 16 GB modelini satın aldım. CS:GO ve benzeri oyunları oynamak istediğim zaman mavi ekran hatası alıyorum. Bu ani kilitlenmeleri After Effetcs açtığım zaman da yaşıyorum. Bilgisayarım kendini kapatıyor. Problemi çözmem adına bana destek olur musunuz?

Bluescreen wiever isimli uygulamadan aldığım mavi ekran hatalarının raporları altta

dxgkrnl.sys dxgkrnl.sys+301a0e fffff807'5A280000 fffff807'5A6fd000 0x0047d000 0x9c3f5bc9
igdkmdnd64.sys igdkmdnd64.sys+15B70 fffff807'68150000 fffff807'6B1a0000 0x03050000 0x64fb9e28
ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+327992 fffff807'47C00000 fffff807'48C47000 0x01047000 0xaacd0d1d

Minidump dosyası 093023-5843-01.rar

Anakart: MSI B450M-A Pro Max
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ekran Kartı: Intel Arc A770 Limited
PSU: 550W

Yardımcı olabilecek bir dost var mı? Ekran kartını iade etmek istemiyorum.. Son ihtimalin donanımsal bir sorun olma ihtimali olmasını diliyorum....

Bilgisi olan kimse yok mu burada????

Son düzenleme:
Çözüm
Power Boost BST-500E'miş modeli, şimdi baktım. GT 420 takıyorum daha öncesinde. Oyun değil film amaçlı takıldığım için yetiyordu. Kasayı topladığım zamanlar maddi sıkıntılar çektiğim için PSU'yu F/P tutmuştum.

O kartı bu PSU'ya zaten emanet etmemelisin. 12v kanaldan verdiği güç 264W, ayrıca kalitesiz bir PSU. PSU değiştirmen sorunu büyük ihtimalle çözecek.
Şefim tekrardan merhabalar,

Sorun şu anki tespite göre PSU'muş. Kasamı bilgisayarcıya götürüp 650w bir psu ile funmark testi yaptık. 4K monitör de başarılı bir şekilde test gerçekleşti. Test sonucunun görüntülerini alamadım ama 2k'da 130-140 arası fpsleri, 4k da ise 115-120 arası fps değerlerini yakaladık. Yaklaşık yarım saat strest testinde bıraktım.. Max. 70-75 dereceleri gördüm test süresince. Bilgisayarcı test ettiğimiz psu'yu satmak istedi ama biraz bütçem dışı fiyat verdiğinden ötürü şu anlık almaktan vazgeçtim. Ekran kartını kutuladım her ihtimale karşı benim psu'nun zarar vermemesi adına. Yardım ve destekleriniz için çok teşekkür ederim.
Dediğim gibi oldu hocam, hadi hayırlı olsun.
O kartı bu PSU'ya zaten emanet etmemelisin. 12v kanaldan verdiği güç 264W, ayrıca kalitesiz bir PSU. PSU değiştirmen sorunu büyük ihtimalle çözecek.

Dediğim gibi oldu hocam, hadi hayırlı olsun.
Şefim tekrardan merhabalar.
3.500, max. 4000'e zorlayabileceğim bir bütçem var.

Ben bu psu'yu almayı düşündüm.. Siz ne dersiniz? Bir öneriniz var mı?

Şefim tekrardan merhaba.
3.500, Max. 4000'e zorlayabileceğim bir bütçem var.

Ben bu PSU'yu almayı düşündüm. Siz ne dersiniz? Bir öneriniz var mı?

650W sağlam bir PSU da işine yarar.

650W sağlam bir PSU da işine yarar.

Sonradan işlemci yükseltmek istersem ya da ram seçeneklerimi değiştirmek istersem tekrar psu değiştirmek istemem açıkçası. Corsair 750w psu hem bugün hem de ilerisi için işimi görür mü? Ya da zalman'ın 750w psularından alsam?

Sonradan işlemci yükseltmek istersem ya da RAM seçeneklerimi değiştirmek istersem tekrar PSU değiştirmek istemem açıkçası. Corsair 750W PSU hem bugün hem de ilerisi için işimi görür mü? Ya da Zalman'ın 750W PSU'larından alsam?

750W alacaksan attığın Corsair iyi, Zalman'ın PSU'lar da kalitelidir. Bütçene göre seçim yapacaksan ona göre düşün, ikisi de üzmez.

10 bin küsur liraya almıştım. Ekran kartını aldığım ilk 2 3 gün hiçbir sıkıntı yoktu. Ne olduysa 2 gün önce oldu. Pazartesiye kadar çözemezsem iade edeceğim mecburen. Ama çözsem çok daha harika olur. Ben deli dolu oyunlar oynamıyorum. After Effects çalıştığım için VRAM yüksek olsun dedim bütçeme göre aldım. Geri verirsem bütçeme böyle bir şey alma şansım sıfır sanırsam. Lütfen biri yardım etsin.

10 bin küsur liraya almıştım. Ekran kartını aldığım ilk 2 3 gün hiçbir sıkıntı yoktu. Ne olduysa 2 gün önce oldu. Pazartesiye kadar çözemezsem iade edeceğim mecburen. Ama çözsem çok daha harika olur. Ben deli dolu oyunlar oynamıyorum. After Effects çalıştığım için VRAM yüksek olsun dedim bütçeme göre aldım. Geri verirsem bütçeme böyle bir şey alma şansım sıfır sanırsam.

4885 ile çözüldü birçok sorun yükselt dene benim Arc A750 cayır cayır çalışıyor ben bir kusurunu görmedim 1 kere sorun yaşadım oyunda tek ayar ile çözüldü bir kere de görüntü bozulması yaşadım driver Update ile çözüldü Intel Arc serisine çok önem veriyor.

4885 ile çözüldü birçok sorun yükselt dene benim Arc A750 cayır cayır çalışıyor ben bir kusurunu görmedim 1 kere sorun yaşadım oyunda tek ayar ile çözüldü bir kere de görüntü bozulması yaşadım driver Update ile çözüldü Intel Arc serisine çok önem veriyor.

Sürücü sorunu ile çözülecek olsa en başta çözülürdü zaten. Denedik, olmadı maalesef ki. Kart yük altına girince sistem gücünü kesiyordu, ya kart ya PSU sorunuydu mantıken. PSU sorunu imiş.

Sürücü sorunu ile çözülecek olsa en başta çözülürdü zaten. Denedik, olmadı maalesef ki. Kart yük altına girince sistem gücünü kesiyordu, ya kart ya PSU sorunuydu mantıken. PSU sorunu imiş.

Hocam bu tür deneysel denebilecek kartlarda PSU çok önemli tabii AMD kullanırken öğrendim AMD'nin her kartı deneysel bir kart gibi.

Hocam tekrardan selamlar, yeni konu açmaktansa bu konuyu güncellemeyi tercih ettim.

Bugün linkini attığım PSU geldi. Bilgisayarıma taktım. Bu sefer siyah ekran hatası alıyorum.. Ekran hiç gelmiyor.. Sizce nedendir? Bir bilginiz var mı? 2 GB ekran kartını takınca görüntü geliyor lakin Intel Arc'ı takınca siyah ekran veriyor. Driver ile ilgili bir sorun olabilir mi? Hiç gelmiyor ekran.. Yardımcı olur musunuz??

Hocam tekrardan selam, yeni konu açmaktansa bu konuyu güncellemeyi tercih ettim.

Bugün linkini attığım PSU geldi. Bilgisayarıma taktım. Bu sefer siyah ekran hatası alıyorum. Ekran hiç gelmiyor. Sizce nedendir? Bir bilginiz var mı? 2 GB ekran kartını takınca görüntü geliyor lakin Intel Arc'ı takınca siyah ekran veriyor. Driver ile ilgili bir sorun olabilir mi? Hiç gelmiyor ekran. Yardımcı olur musunuz?

Olabilir, diğer kartı takıp sürücülerini sil baştan Intel Arc'ı tak. PSU kart kablolarını da kontrol et. Çalışıyor mu tam olarak sistem?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı