Intel Arc B580 alınır mı?

Yaptığın yorum tamamen bakış açımı değiştirdi hocam. Değerli vaktini ayırıp yanıt verdiğin için teşekkür ederim.

AMD ekran kartları fiyatları nedeniyle ilgimi çekti fakat eskiden AMD ekran kartı kullandığım süreçte hiç memnun değildim, sadece Driver'ı durmadan çöken bir bilgisayar kullanır hale gelmiştim. 7600 XT 16 GB düşünüyorum hocam. Sizce driver çökmesi gibi sorunlar yaşar mıyım, tatmin eder mi yoksa NVIDIA kısmına mı yönelmeliyim?

Hocam ekran kartı açısında en iyisi NVIDIA. Driverları çok iyi çünkü. AMD de driver sorunlarını son zamanlarda büyük ölçüde azalttı fakat hala NVIDIA kadar iyi değiller bunun sebebi ise NVIDIA kadar hızlı değiller. AMD de bir driver sorunu yaşadığında AMD bunu 1 haftada güncelleme ile çözer mesela ama NVIDIA da yaşarsan 2 gün sonra güncellemeyle düzeltirsin ayrıca DLSS 4 4000 serisi kartlarda şu an var diye biliyorum. Frame Generation 4000 serisinde yok fakat normal DLSS 4 desteği var bu da daha iyi görüntü demek. 7600XT de ise sanırım (bildiğime göre konuşuyorum yanlış olabilir) FSR 3 var ve FSR 3 yazılımla çalıştığı için DLSS 4'ü geçtim DLSS 3 kadar iyi bile değil. Eğer bütçen yeterse bu sistemi al geç.
Ben sadece ekran kartı alacağım diyorsan 7600XT al geç. Eğer 7000 serisine FSR 4 gelirse çok büyük karda olursun. NVIDIA al diyemeyeceğim çünkü 4060 Ti 16 GB almaya kalksan minimum 20kdan başlıyor ve fiyatına değmez. Hazır sistem alacaksan NVIDIA ekran kartlarına yönel tekli şekilde alacaksan AMD al.

Hocam ekran kartı açısında en iyisi NVIDIA. Driverları çok iyi çünkü. AMD de driver sorunlarını son zamanlarda büyük ölçüde azalttı fakat hala NVIDIA kadar iyi değiller bunun sebebi ise NVIDIA kadar hızlı değiller. AMD de bir driver sorunu yaşadığında AMD bunu 1 haftada güncelleme ile çözer mesela ama NVIDIA da yaşarsan 2 gün sonra güncellemeyle düzeltirsin ayrıca DLSS 4 4000 serisi kartlarda şu an var diye biliyorum. Frame Generation 4000 serisinde yok fakat normal DLSS 4 desteği var bu da daha iyi görüntü demek. 7600XT de ise sanırım (bildiğime göre konuşuyorum yanlış olabilir) FSR 3 var ve FSR 3 yazılımla çalıştığı için DLSS 4'ü geçtim DLSS 3 kadar iyi bile değil. Eğer bütçen yeterse bu sistemi al geç.
Ben sadece ekran kartı alacağım diyorsan 7600XT al geç. Eğer 7000 serisine FSR 4 gelirse çok büyük karda olursun. NVIDIA al diyemeyeceğim çünkü 4060 Ti 16 GB almaya kalksan minimum 20kdan başlıyor ve fiyatına değmez. Hazır sistem alacaksan NVIDIA ekran kartlarına yönel tekli şekilde alacaksan AMD al.

Not olarak şunu da eklemem lazım hazır sistem düşünüyorsan karne zamanı bu sistemler çok iyi indirime girecek. Attığım sistemi mesela karne vakti indirimlerle 32K ya kadar bulabilirsin fakat ekran kartları o kadar düşer mi bilmiyorum.

Not olarak şunu da eklemem lazım hazır sistem düşünüyorsan karne zamanı bu sistemler çok iyi indirime girecek. Attığım sistemi mesela karne vakti indirimlerle 32K ya kadar bulabilirsin fakat ekran kartları o kadar düşer mi bilmiyorum.
Sistemim yeterli hocam sadece ekran kartı değiştirme vakti geldi, GTX 1650 emekliye ayrılacak. Önümüzdeki haftalarda RX 7600 XT 16 GB almış olurum diye düşünüyorum. Gönül ister tabi ki Nvidia almak ama dediğiniz gibi maalesef fiyatlar çok yüksek.

Tekrardan öneri ve tavsiyelerin için teşekkür ederim. Intel'e olan tüm bakışım değişti.

Sistemim yeterli hocam sadece ekran kartı değiştirme vakti geldi, GTX 1650 emekliye ayrılacak. Önümüzdeki haftalarda RX 7600 XT 16 GB almış olurum diye düşünüyorum. Gönül ister tabii ki NVIDIA almak ama dediğiniz gibi maalesef fiyatlar çok yüksek.

Tekrardan öneri ve tavsiyelerin için teşekkür ederim. Intel'e olan tüm bakışım değişti.

Hocam amacım diğer insanları eleştirmek değil fakat bir şeyi önerirken inciğine cinciğine kadar araştırmak lazım. Elbette sorunsuz bir ekran kartı yok piyasada her ekran kartının ufaklı büyüklü sorunları var fakat iş insanlara ürün önermeye gelince iki üç game test videosu izleyip önermekle olmuyor maalesef çünkü bu kartı alan kimse kasasına Ryzen 9 9900x3D takmıyor herkes sen ben gibi R5 5600, i5 12400F taş çatlasa R5 7500F takıyor o da artık üst segment. Bu kartı piyasaya 4060'ın rakibi diye sürdüler ama 5600 veya i5 12400F taktığında 3060 seviyesinde zaman zaman 2060 seviyesine kadar performansı düşüyor. Ben bir benzeri daha detaylı ve özet yazıyı Intel supporta yazmıştım ilk yazıda linkini bıraktım oradaki moderatörlerde herhangi bir çözüm bulamadılar. Kısacası bu kart sorunlu ve düzelmesi için minimum 9-10 ay daha var önünde. Intel aynı hatayı a serisi ekran kartlarında da yaptı. Mesela üstünden kaç sene geçti hala a serisi ekran kartlarıyla Detroit oynayamıyorsun Batman serisi oynayamıyorsun adamlar hala optimize edemedi ekran kartını ben B580 de edebileceklerini zannetmiyorum. İşin özü bu karta bu parayı vermek yerine üstüne 3-5 daha ekler en azından sorunsuz bir kart alırsın. Ben 5600'ü 4.7 GHz'e overclockladım ki 4.7 GHz i5 14400F gücü demek frekans açısından üstüne işlemciye hava soğutma taktım dün ve maksimum 50 derece görüyor en ağır oyunda bile ona rağmen darboğaz hala gram azalmadı. En kötü bir sonraki ay 2K monitör alıp oyunları artık 2K da oynamayı planlıyorum darboğazı azaltmak adına çünkü 1080p de dalgalı FPS'te oynamaktan sıkıldım en azından 2K da oyunları oynarsam 30 FPS bile oynamaya razıyım yeter ki FPS stabil ve dengeli olsun.

Yaptığın yorum tamamen bakış açımı değiştirdi hocam. Değerli vaktini ayırıp yanıt verdiğin için teşekkür ederim.

AMD ekran kartları fiyatları nedeniyle ilgimi çekti fakat eskiden AMD ekran kartı kullandığım süreçte hiç memnun değildim, sadece driver'ı durmadan çöken bir bilgisayar kullanır hale gelmiştim. 7600 XT 16 GB düşünüyorum hocam. Sizce driver çökmesi gibi sorunlar yaşar mıyım, tatmin eder mi yoksa Nvidia kısmına mı yönelmeliyim?

Ben 2.5 yıldır 6900 XT kullanıyorum. Driver sorunları 6000 serisinden itibaren mevcut değil. 7000 serisi bu bağlamda daha bile iyi. İlgilenirseniz kartım satışta. Konuyu bırakıyorum şöyle:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı