TridentKng
Decipat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- intel arc b580-16gb ram-ryzen5 5600-512gb ssd-biostar b450mh anakart
- Meslek
- öğrenci
Yaptığın yorum tamamen bakış açımı değiştirdi hocam. Değerli vaktini ayırıp yanıt verdiğin için teşekkür ederim.
AMD ekran kartları fiyatları nedeniyle ilgimi çekti fakat eskiden AMD ekran kartı kullandığım süreçte hiç memnun değildim, sadece Driver'ı durmadan çöken bir bilgisayar kullanır hale gelmiştim. 7600 XT 16 GB düşünüyorum hocam. Sizce driver çökmesi gibi sorunlar yaşar mıyım, tatmin eder mi yoksa NVIDIA kısmına mı yönelmeliyim?
Hocam ekran kartı açısında en iyisi NVIDIA. Driverları çok iyi çünkü. AMD de driver sorunlarını son zamanlarda büyük ölçüde azalttı fakat hala NVIDIA kadar iyi değiller bunun sebebi ise NVIDIA kadar hızlı değiller. AMD de bir driver sorunu yaşadığında AMD bunu 1 haftada güncelleme ile çözer mesela ama NVIDIA da yaşarsan 2 gün sonra güncellemeyle düzeltirsin ayrıca DLSS 4 4000 serisi kartlarda şu an var diye biliyorum. Frame Generation 4000 serisinde yok fakat normal DLSS 4 desteği var bu da daha iyi görüntü demek. 7600XT de ise sanırım (bildiğime göre konuşuyorum yanlış olabilir) FSR 3 var ve FSR 3 yazılımla çalıştığı için DLSS 4'ü geçtim DLSS 3 kadar iyi bile değil. Eğer bütçen yeterse bu sistemi al geç.

LUNAR-MASTER5060Ti / INTEL i5-14400F TRAY / GALAX GeForce RTX 5060 Ti 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
LUNAR-MASTER5060Ti sistem tavsiyesidir. INTEL I5-14400F ve GALAX RTX 5060 Ti ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı.

Hocam ekran kartı açısında en iyisi NVIDIA. Driverları çok iyi çünkü. AMD de driver sorunlarını son zamanlarda büyük ölçüde azalttı fakat hala NVIDIA kadar iyi değiller bunun sebebi ise NVIDIA kadar hızlı değiller. AMD de bir driver sorunu yaşadığında AMD bunu 1 haftada güncelleme ile çözer mesela ama NVIDIA da yaşarsan 2 gün sonra güncellemeyle düzeltirsin ayrıca DLSS 4 4000 serisi kartlarda şu an var diye biliyorum. Frame Generation 4000 serisinde yok fakat normal DLSS 4 desteği var bu da daha iyi görüntü demek. 7600XT de ise sanırım (bildiğime göre konuşuyorum yanlış olabilir) FSR 3 var ve FSR 3 yazılımla çalıştığı için DLSS 4'ü geçtim DLSS 3 kadar iyi bile değil. Eğer bütçen yeterse bu sistemi al geç.
Ben sadece ekran kartı alacağım diyorsan 7600XT al geç. Eğer 7000 serisine FSR 4 gelirse çok büyük karda olursun. NVIDIA al diyemeyeceğim çünkü 4060 Ti 16 GB almaya kalksan minimum 20kdan başlıyor ve fiyatına değmez. Hazır sistem alacaksan NVIDIA ekran kartlarına yönel tekli şekilde alacaksan AMD al.![]()
LUNAR-MASTER5060Ti / INTEL i5-14400F TRAY / GALAX GeForce RTX 5060 Ti 1-Click OC 16GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
LUNAR-MASTER5060Ti sistem tavsiyesidir. INTEL I5-14400F ve GALAX RTX 5060 Ti ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Not olarak şunu da eklemem lazım hazır sistem düşünüyorsan karne zamanı bu sistemler çok iyi indirime girecek. Attığım sistemi mesela karne vakti indirimlerle 32K ya kadar bulabilirsin fakat ekran kartları o kadar düşer mi bilmiyorum.