Intel Arc B580 alınır mı?

• Konuyu başlatan qveraa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 184
Merhaba, iyi günler dilerim. Çok değişik de olsa direksiyon seti almaktan vazgeçip ekran kartı almak daha mantıklı geldi. Çünkü zam gelecek ve sonrasında yükseltmem zor olacak. Şu an elimdeki sistemde RX 570 ve i3-10100F bulunuyor ve artık gerçekten yükseltme vakti geldi.

Bunun sebebi ise ekran kartında garip garip sorunlar yaşamamdan kaynaklı ve bunun sonucunda ekran kartı bakmaya başladım. Ekran kartı bakarken Intel Arc B580 12 GB modelini 12.999 TL'ye buldum ve taksitle almayı planlıyorum.

İşlemci muhtemelen darboğaz yapacak ama onu da daha sonra değiştireceğim. Sizce bu kartın performansı nasıl, değer mi, alınır mı? Yoksa başka hangi model tercih edilmeli, 5060 mı daha mantıklı olur?

Hocam aynı işlemci bende de var. Bende şu sıralar güncellemeyi düşünüyorum. Acaba LGA 1200 sokette işlemci olarak ne önerirsiniz?

10100F, RX 6600 alsan bile darboğaz yapar. Bundan önemlisi PSU modelin nedir? B580'nin güç tüketimi fena gözükmüyor ama RX 6800 XT berbat o konuda.

B580 kağıt üstünde oldukça iyi ancak pratikte ne durumdadır bilemiyorum. Eski oyunlarda sıkıntılı deniyordu en son.

Hocam aynı işlemci bende de var. Bende şu sıralar güncellemeyi düşünüyorum. Acaba LGA 1200 sokette işlemci olarak ne önerirsiniz?

İkinci elde hepsinin fiyatı kötü. 11400F'i 3500'den satıyorlar. Anakartı da satıp ucuz bir AM4 anakart + 5600 alman daha mantıklı, bellek platformu aynı nasılsa.

10100F, RX 6600 alsan bile darboğaz yapar. Bundan önemlisi PSU modelin nedir? B580'nin güç tüketimi fena gözükmüyor ama RX 6800 XT berbat o konuda.

B580 kağıt üstünde oldukça iyi ancak pratikte ne durumdadır bilemiyorum. Eski oyunlarda sıkıntılı deniyordu en son.

İkinci elde hepsinin fiyatı kötü. 11400F'i 3500'den satıyorlar. Anakartı da satıp ucuz bir AM4 anakart + 5600 alman daha mantıklı, bellek platformu aynı nasılsa.

AM4 anakart alırken sakın ucuz diye A520 falan almayın neredeyse hepsinde PCI-e gen 3 var kesinlikle B550 bakın PCI-e gen 4 var hem alacağın ekran kartları için çok daha iyi hem de genel kalite chipset ve OC olanağı olarak daha gelişmiş. Fiyat farkı da oldukça az kesinlikle değer.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı