Intel Arc B580 ekran kartı driverı donuyor

pepsiseverim

Centipat
Ekran kartı
Arc b580
İşlemci
13400f
Arkadaşlar ekran kartım Arc B580 ve driverını yükledim. Birkaç oyun girince tam ekrandan Alt Tab yaptığımda 3 4 saniyelik bir siyah ekran veriyor bunun çözümü olarak da forumlarda Scaling'i GPU yapmak önerilmiş ben de bunu deneyeyim dedim fakat ne zaman scaling modu değiştirmeye kalksam driver donuyor ve ben daha sonrasında görev yöneticisnden kapatana kadar da öyle kalıyor ve driverı tekrar açınca hiçbir şey değişmemiş olduğunu görüyorum. Ne yapmalıyım? Bu Alt Tab sorununu çözmenin başka yolları var mı?

intel.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de bu ekran kartı var ama bende böyle bir şey yapmıyor.

Arkadaşlar ekran kartım Arc B580 ve driverını yükledim. Birkaç oyun girince tam ekrandan Alt Tab yaptığımda 3 4 saniyelik bir siyah ekran veriyor bunun çözümü olarak da forumlarda Scaling'i GPU yapmak önerilmiş ben de bunu deneyeyim dedim fakat ne zaman scaling modu değiştirmeye kalksam driver donuyor ve ben daha sonrasında görev yöneticisnden kapatana kadar da öyle kalıyor ve driverı tekrar açınca hiçbir şey değişmemiş olduğunu görüyorum. Ne yapmalıyım? Bu Alt Tab sorununu çözmenin başka yolları var mı?

Eki Görüntüle 2396189

Driver donma sorununu bende yaşadım. DDU ile sürücüyü sildim. Sonra en son çıkan WHQL driveri indirdim.Driveri kurun. Kurulum bittikten sonra ekranda yeniden başlatma önerilir ve son kısmı çıkar. Oradan son deyip Intel grapich softwareyi çalıştırdım ve geri kapattım. Bilgisayarı yeniden başlattım ve linkte verdiğim küçük boyutlu dosyayı çalıştırdım. Çalıştırdıktan sonra sonraki deyin ve hide Update'yi seçin. Orada büyük ihtimalle Intel driver güncelleme çıkacak. Onu tikleyi devam edin. İşlem başarıyla tamamlandı. Yeniden başlatıp sorun devam ediyor mu test edin.

Not: Güncel driveri şu an indirip herhangi bir klasöre atın. DDU ile silme işlemini yaptıktan sonra internet bağlantınızı kesin ki driver otomatik olarak kurulmasın. Güncel driveri kurduktan belirttiğim işlemleri yapın.

Son düzenleme:
Driver donma sorununu bende yaşadım. DDU ile sürücüyü sildim. Sonra en son çıkan WHQL driveri indirdim. Kurulum bittikten sonra ekranda yeniden başlatma önerilir ve son kısmı çıkar. Oradan son deyip Intel grapich softwareyi çalıştırdım ve geri kapattım. Bilgisayarı yeniden başlattım ve linkte verdiğim küçük boyutlu dosyayı çalıştırdım. Çalıştırdıktan sonra sonraki deyin ve hide Update'yi seçin. Orada büyük ihtimalle Intel driver güncelleme çıkacak. Onu tikleyi devam edin. İşlem başarıyla tamamlandı. Yeniden başlatıp sorun devam ediyor mu test edin.

Not: Güncel driveri şu an indirip herhangi bir klasöre atın. DDU ile silme işlemini yaptıktan sonra internet bağlantınızı kesin ki driver otomatik olarak kurulmasın. Güncel driveri kurduktan belirttiğim işlemleri yapın.
Hocam bu konulardan hiç anlamayan birisi olarak deneyeceğim fakat not kısmını pek anlamadım biraz daha detaylı anlatma şansınız var mı teşekkür ederim.

Hocam şimdi sen en son gelen WHQL driveri indir. Sonra bunu masaüstüne at. Sonra kurulu driveri DDU ile sil. Bilgisayar açıldığında interneti kes ve üsteki mesajda belirttiğim kalın yazı fontunda olan kısmı yap.
Tamamdır hocam deneyip geliyorum.

Hocam şimdi sen en son gelen WHQL driveri indir. Sonra bunu masaüstüne at. Sonra kurulu driveri DDU ile sil. Bilgisayar açıldığında interneti kes ve driveri kurduktan sonra interneti aktifleştir. Üsteki mesajda belirttiğim kalın yazı fontunda olan kısmı yap.
Hocam şuan çok daha kötü oldu pcdeki her şey eski halinre döndü. Dediğiniz şeyleriş yaptım udd ile kaldırdıktan sonra intel driverı kurulmadı ben de reset attım şuan internete bağlı şekilde driver yüklemeye çalışıyorum ama yüklemiyor yükleniyor ekranında kalıyor. Ses, monitör ayarları gibi şeyler de gitti komple şuan ses de alamıyorum. Ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam deneyip geliyorum.

Hocam şu an çok daha kötü oldu PC'deki her şey eski halinre döndü. Dediğiniz şeyleriş yaptım udd ile kaldırdıktan sonra Intel driverı kurulmadı ben de reset attım şu an internete bağlı şekilde driver yüklemeye çalışıyorum ama yüklemiyor yükleniyor ekranında kalıyor. Ses, monitör ayarları gibi şeyler de gitti komple şu an ses de alamıyorum. Ne yapmam lazım?

Yanlış bir driver kurmadığınızdan ve adımları doğru uyguladığınızdan emin misiniz? DDU bu gibi sorunlara yol açmaz.

DDU kısmında ekran kartını seçtiniz değil mi?

Yanlış bir driver kurmadığınızdan ve adımları doğru uyguladığınızdan emin misiniz? DDU bu gibi sorunlara yol açmaz.

DDU kısmında ekran kartını seçtiniz değil mi?
Evet hocam ekran kartını seçtim ve dediğim gibi oldu şuan intel driverı tekrar kurdum ve eski haline döndü neyse ki. Yapacak bir şey yok hala sorun devam ediyor bu arada. GPU ölçeklendirmeye tıklayınca ekran 3 sn kararıyor geri geldiğinde driver donmuş oluyor. @Einstein Hocam bi bilginiz var mı acaba?

Evet hocam ekran kartını seçtim ve dediğim gibi oldu şu an Intel driverı tekrar kurdum ve eski haline döndü neyse ki. Yapacak bir şey yok hala sorun devam ediyor bu arada. GPU ölçeklendirmeye tıklayınca ekran 3 sn kararıyor geri geldiğinde driver donmuş oluyor. @Einstein hocam bir bilginiz var mı acaba?

6256 sürümünü indirdiniz değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı