Intel Arc B580 ısınıyor

Intel ekran kartlarına hangi servis bakıyor kutu da ithalatçı ve garanti belgesi ile ilgili hiçbir şey yok.

Arkadaşlar fanlarının dönmesine rağmen boşta 60 derece yükte 98 dereceye çıkıyor ve drop yiyorum. Ekran kartı normalde aşırı güzeldi ve çok hoşuma gidiyordu görünüşü performansı. 1 ay önce aldım ilk başlarda bir sorun yoktu bir anda böyle bir sorunla karşılaştım. İşlemcim gayet soğuk boşta 35 derece yükte 70 derece. Birisi yardımcı olursa sevinirim garantisi falan var fakat gerçekten uğraşmak istemiyorum. Kendim çözebileceğim bir şeyse.

Ben aldığım günden beri drop yiyorum hiçbir oyunu normal oynayamadım acayip kasıyor çözemedim gitti işlemcim 12400F resizable bar açık XMP açık güç kaynağım 650W RAM 2x16 3200MHz 32 GB anakart H610 mk BIOS güncel kafayı yiyeceğim temiz kurulum format attım düzelmedi RX 6700 10GB kartım ile hiçbir gün drop stutter yaşamadım 4K 60 FPS sabit oynuyorum başıma resman bela aldım arkadaşlar bir şey söyleyin ne yapmam lazım monitör 2K 1080p çözünürlükte bile aynı.

Intel ekran kartlarına hangi servis bakıyor kutu da ithalatçı ve garanti belgesi ile ilgili hiçbir şey yok.

Ben aldığım günden beri drop yiyorum hiçbir oyunu normal oynayamadım acayip kasıyor çözemedim gitti işlemcim 12400F resizable bar açık XMP açık güç kaynağım 650W RAM 2x16 3200MHz 32 GB anakart H610 mk BIOS güncel kafayı yiyeceğim temiz kurulum format attım düzelmedi RX 6700 10GB kartım ile hiçbir gün drop stutter yaşamadım 4K 60 FPS sabit oynuyorum başıma resman bela aldım arkadaşlar bir şey söyleyin ne yapmam lazım monitör 2K 1080p çözünürlükte bile aynı. Sıcaklık değerleri boşta 45 46 derece oyunlar da FurMark da 67 69 derece

Son düzenleme:
Al bendende o kadar bu kadar lanet bir şey görmedim bende 5600X ile kullanıyorum performans yok ya.

Ben aldığım günden beri drop yiyorum hiçbir oyunu normal oynayamadım acayip kasıyor çözemedim gitti işlemcim 12400F resizable bar açık XMP açık güç kaynağım 650W RAM 2x16 3200MHz 32 GB anakart H610 mk BIOS güncel kafayı yiyeceğim temiz kurulum format attım düzelmedi RX 6700 10GB kartım ile hiçbir gün drop stutter yaşamadım 4K 60 FPS sabit oynuyorum başıma resman bela aldım arkadaşlar bir şey söyleyin ne yapmam lazım monitör 2K 1080p çözünürlükte bile aynı.

Al bendende o kadar bu kadar lanet bir şey görmedim bende 5600X ile kullanıyorum performans yok ya.

Ben hiçbir şekil de oyun oynayamıyorum sende öyle mi yani kasmadan donmadan oynayamıyorum başım dönüyor direk oyundan cıkıyorum resmen bir çöp satın aldık ne yapacağım bilmiyorum resmen bela bir de utanmadan YouTuber'lar ballandıra ballandıra anlatıyolar yok şöyle fiyat performans yok 4060 Ti dengi yalan dolan hepsi 750 Ti bile bundan daha performanslıdır sürücüsü oturmamış bir ürünü satmak pazarlamak tamamen art niyet kandırmaca ve dolandırıcılıktır 12400F Ryzen 5600 X kötü bir işlemci değil kaldı ki bu çöp kart güclü bir kart da değil ki darboğaz yapsın resizable bar özelliğine işlemci gücüne gebe aşırı kötü bir kart buna grafik kartı demek diğer ekran kartlarına hakaret olur. Ben şimdi bu kartı nasıl elden çıkartacağım alan kişi demeyecek mi bu kart oyun oynatmıyor diye pazartesi ilk işim İtopya mağazasına götürüp servise göndermek olacak verdiğim parayı geri alacağım bir şekil de her türlü uğraşacağım yani hakkımı aramak için.

Ben hiçbir şekil de oyun oynayamıyorum sende öyle mi yani kasmadan donmadan oynayamıyorum başım dönüyor direk oyundan cıkıyorum resmen bir çöp satın aldık ne yapacağım bilmiyorum resmen bela bir de utanmadan YouTuber'lar ballandıra ballandıra anlatıyolar yok şöyle fiyat performans yok 4060 Ti dengi yalan dolan hepsi 750 Ti bile bundan daha performanslıdır sürücüsü oturmamış bir ürünü satmak pazarlamak tamamen art niyet kandırmaca ve dolandırıcılıktır 12400F Ryzen 5600 X kötü bir işlemci değil kaldı ki bu çöp kart güclü bir kart da değil ki darboğaz yapsın resizable bar özelliğine işlemci gücüne gebe aşırı kötü bir kart buna grafik kartı demek diğer ekran kartlarına hakaret olur. Ben şimdi bu kartı nasıl elden çıkartacağım alan kişi demeyecek mi bu kart oyun oynatmıyor diye pazartesi ilk işim İtopya mağazasına götürüp servise göndermek olacak verdiğim parayı geri alacağım bir şekil de her türlü uğraşacağım yani hakkımı aramak için.

Hocalarım ben de i5 10600 var, bu kartı almayı düşünüyordum ama yorumlarınızı görünce şaşırdım. 11 bin liraya değmez mi?

benimki sürekli
Arkadaşlar fanlarının dönmesine rağmen boşta 60 derece yükte 98 dereceye çıkıyor ve drop yiyorum. Ekran kartı normalde aşırı güzeldi ve çok hoşuma gidiyordu görünüşü performansı. 1 Ay önce aldım ilk başlarda bir sorun yoktu bir anda böyle bir sorunla karşılaştım. İşlemcim gayet soğuk boşta 35 derece yükte 70 derece. Birisi yardımcı olursa sevinirim garantisi falan var fakat gerçekten uğraşmak istemiyorum. Kendim çözebileceğim bir şeyse.
benim b580 sürekli 45,46 derecelerde forza5 de bile en fazla 55 dereyi gördüm

Hocalarım ben de i5 10600 var, bu kartı almayı düşünüyordum ama yorumlarınızı görünce şaşırdım. 11 bin liraya değmez mi?
ben 11600 le kullanıyorum b580 ben memnun kaldım sıcaklık konusunda çoğu basit oyunlarda 46 dereceyi geçmiyor forza5 de 55 derecelerde , ayrıca msi app playerda oynadığım oyunlarda 4k da 50 derceyi hiç görmedim pek fanlarını bile açmıyor nfs oyunlarında genelde işlemci açılışta biraz ısınıyor sonra normale geliyor bu arada paypacakde 160 fps aldım 2k da

Arkadaşlar fanlarının dönmesine rağmen boşta 60 derece yükte 98 dereceye çıkıyor ve drop yiyorum. Ekran kartı normalde aşırı güzeldi ve çok hoşuma gidiyordu görünüşü performansı. 1 Ay önce aldım ilk başlarda bir sorun yoktu bir anda böyle bir sorunla karşılaştım. İşlemcim gayet soğuk boşta 35 derece yükte 70 derece. Birisi yardımcı olursa sevinirim garantisi falan var fakat gerçekten uğraşmak istemiyorum. Kendim çözebileceğim bir şeyse.
ısınma sorunu sadece ayarlarınla alakalı benim arc b580 de oynadığım çoğu oyunda 45,46 derecelerde işlemci, anakart,monitör bunlar uyumlu olmalı benim gibi 4k 60hz ekrandan yüksek fps almaya kalkarsan hem işlemci hemde ekran kartı ısınıyor mesela forza5 de 1080p,2k,4k ful ayarlarda 60hz de hiçbir sıkıntı yok ancak dikey senkronu kapatırsan 130,140 fps alıyorsun ancak işlemci ve ekran kartı deli gibi çalışıyor 90,95 dereceleri buluyor, 60hz de sabitledinmi 55 dereceleri geçmiyor yüksek fps için monitörün hangi hz destekliyorsa zorlama yada daha iyi bir monitör al problem kalmaz

Son düzenleme:
İçini açıp kartı bozmanız enterasan bir süreç olmuş keşke cevap bekleseydiniz forumdan performans sekmesinden karta fan ayarı yapabilirdiniz.

benim b580 46 derecede yük altında 55 dereceyi geçmiyor boşta 35 derecede olması normal değil benim sistemimde sürekli 45,46 da

Arkadaşlar sorununuzu çözüyorum, bir hayır duası edersiniz artık. Öncelikle ekran kartını güncelleyin sitesinden. Diğer parçalarınız da güncel olmalı. Ondan sonra ekran kartının yeniden boyutlandırılabilir bar özelliğini açın. BIOS'tan nasıl açılacağına dair videolar var. Ondan sonra kontrol edin, Intel grafik Software'dan kontrol edin. Açıldıysa zaten yanında tik oluyor. Bu kadar, artık RDR2 Ultra ayarlar (ekstra olanlar dahil) diğer parçalarınıza göre en az 70FPS alacaksınız ve bu değer oynayamayacak çok fazla. Drop da yemeyeceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı