Intel Arc B580 neden alınmaz?

CytQe

Picopat
Yer
Earth
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana Bilgisayar (Gündelik Kullanım Oyun vs.)
MSI RTX 4070 Super Slim,
Amd Ryzzen 7 7700 AM5,
MSI BM650M AM6 DDR5,
850W 80+ Bronze,
Samsung 980Pro 2TB m2.

Monster Tulpar T7 20.8.2 Laptop (Genellikle iş 2. Bilgisayar)
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 4.70GHZ; 45W
NVIDIA® GeForce® RTX4060 Max-Performance 8GB GDDR6 128-Bit DX12
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS
32GB DDR4 3200MHz
1TB M.2 SSD PCIe 4.0 x4
2 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD)
Arkadaşlar merhaba, Intel'in Arc B580 markalı yeni çıkardığı bir kartı gördüm. Baktığımız zaman performans açısından bir tık önde ve fiyatı da gayet iyi duruyor. Ama benim düşüncemde bu kartın teknolojisinin henüz iyi olmaması, NVIDIA gibi bir rakiple yarışacak olması. Reklamlaması ve bazı sistem özelliklerinin iyi olmasından dolayı çok güzel bir şekilde ilerliyor, ama NVIDIA'nın yıllardır olgunlaşmış Deep learning super sampling, Ray Tracing ve güçlü sürücü desteği gibi ileri düzey özelliklerle donanım ve yazılım optimizasyonunda üstünlük sağlıyor ve sürekli güncelleniyor. Oyun ve yazılımlar için daha iyi bir deneyim sunuyor. Sizin düşüncelerinizi bekliyorum, teknolojisi henüz bu kadar güçlü olmayan bir kart alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, Intel'in Arc B580 markalı yeni çıkardığı bir kartı gördüm. Baktığımız zaman performans açısından bir tık önde ve fiyatı da gayet iyi duruyor. Ama benim düşüncemde bu kartın teknolojisinin henüz iyi olmaması, NVIDIA gibi bir rakiple yarışacak olması. Reklamlaması ve bazı sistem özelliklerinin iyi olmasından dolayı çok güzel bir şekilde ilerliyor, ama NVIDIA'nın yıllardır olgunlaşmış Deep learning super sampling, Ray Tracing ve güçlü sürücü desteği gibi ileri düzey özelliklerle donanım ve yazılım optimizasyonunda üstünlük sağlıyor ve sürekli güncelleniyor. Oyun ve yazılımlar için daha iyi bir deneyim sunuyor. Sizin düşüncelerinizi bekliyorum, teknolojisi henüz bu kadar güçlü olmayan bir kart alınır mı?

Alınır Arc 750 çıktığında da driver sıkıntısı vardı ama sonra çok iyi toparladılar şu an B580 4060 Ti'a yakın bir performans sunuyor driverlarla geçebileceğini bile düşünüyorum ben.

Sürücüleri düzelttikçe kart 4060 sınıfında gayet başarılı ve muhtemel daha da iyi olacak gibi. Maliyet gözününde olunca alınabilir. Bir sürü oyun testi var bakabilirsiniz kart gayet başarılı.

Hedefin oyun oynamaksa alınır niye alınmasın. A750'nin çıktığı zaman ki problemleri yaşama şansı yok gibi çünkü elde verileri var minimum A750 kadar standart çalışacaktır ileride daha da iyi olma şansı var.

İş için alınacaksa aynı fikirde değilim tabi.

Oyunlarda ray tracing açık şekilde de 4060 ı geçiyor. 2k da fark atıyor. Yazılım kısmını bilmiyorum. Oyun için alınacaksa daha iyi.

Intel ekran kartlarının driver sıkıntısı DLSS ve RTX gibi yeni teknolojilerde değil. Eski DirectX 9-11 oyunlarında var onlarda normalden çok daha düşük FPS veriyor çünkü driverları o oyunları sorunsuz çalıştırmaya yeterli değil onun için AMD veya NVIDIA gibi uzun yılların driverları lazım.

Birkaç ay içinde bilgisayar almak istiyorum 4060 alma diyenler var bu ekran kartını öneriyorlar sizce ne alayım?
Bu ekran kartı Türkiye'de daha mı pahalı?

Dlss ve rt'yi de ne guzel pazarladilar. Ultra'da native resolution'da ham guc ile gorece yuksek fps ile oyun oynamak varken rt ve dlss'le 50-60 fps'le oynamak nedir? Rt ve dlss ust segment'te mantikli hale gelmeye basliyor ve bir tercih meselesi haline geliyor. Rt ile bircok triple A oyun (her oyunda da yok) 4060 seviyesi kartlarla dogru düzgün bir oynanis deneyimi vaadetmiyor. Rt ve upscaler'lar yuksek çözünürlükte min. 4070 super'le mantikli hale gelmeye başlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı