Intel Arc B580 sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan Egee0
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 4.398

Egee0

Femtopat
Daha fazla  
1 hafta içinde Intel Arc B580 almayı düşünüyorum (yeni PC) Fakat optimizasyon ve driver sorunları beni korkutuyor. Alınır mı? Önermezseniz 11 knın üstüne çıkmadan ekran kartı fiyatı tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hala oturmuş değil, ben şahsen almam.

Hocam oturmamış diyorsunuz adam ne alsın doğru düzgün ekran kartı yok o fiyat bandında oturmamasıda NVIDIA destekli oyunlarda falan FPS gereksiz düşüş sanki her 3 karttan biri patlıyor adamlar DLSS'e bile rakip getiriyorlar ki gelecek zamlar hakkında haberlerde çıkıyor.

1 hafta içinde Intel Arc B580 almayı düşünüyorum (yeni PC) Fakat optimizasyon ve driver sorunları beni korkutuyor. Alınır mı? Önermezseniz 11 knın üstüne çıkmadan ekran kartı fiyatı tavsiye eder misiniz?
O bütçede alınacak tek kart odur. Intel piyasaya yeni girdiği için fiyatlar şimdilik makul. Yazılım ekibinin yoğun çalıştığına eminim. Ufak tefek sorunlar yaşansa da 6 ay gibi kısa bir sürede optimizasyon sorunu vs. kalmaz. Almanızı öneririm. Almadıkça fiyatlar daha da artacak.

DLSS'e bile rakip getiriyorlar
Zahmet olmuş.

Hocam oturmamış diyorsunuz adam ne alsın doğru düzgün ekran kartı yok
Yapacak bir şey yok. Oynayacağı oyunlara göre artık karar verecek. Ya 4060 alacak daha sıkıntısız bir şey istiyorsa. 4060 modelinden performans olarak çok da üstün değil zaten. 4060 modeli de benzer fiyat aralığında B580 ile. Fiyat olarak da o kadar rekabetçi değil. Daha da düşer fiyat olarak.

Zahmet olmuş.

Yapacak bir şey yok. Oynayacağı oyunlara göre artık karar verecek. Ya 4060 alacak daha sıkıntısız bir şey istiyorsa. 4060 modelinden performans olarak çok da üstün değil zaten. 4060 modeli de benzer fiyat aralığında B580 ile. Fiyat olarak da o kadar rekabetçi değil. Daha da düşer fiyat olarak.

Hocam vallahi almasın 4060 ben kullanıyorum bir de boşuna zahmet olsun diyorsunuz adamlar kaç yıldır var sanki sürekli dönüp dönüp PS4 oyunlarını oynamayacaksa Arc B580 alsın.

adamlar kaç yıldır var sanki
Dostum adam keyfinden yapmıyor yapmak zorunda zaten rakip olabilmek için. Sanki çok büyük bir işmiş gibi lanse etmek mantıksız üzerine düşeni yapıyor. Üçüncü firma olması son derece iyi, driver ve optimizasyon işini de düzeltirler umarım. Daha o düzeyde değil. Elbette yeni sektöre giren bir firma zorlanır ilk etapta hataları da çok olur bu normal. Yeni girdi diye de adamları eleştirmeyeceğimiz manasına gelmiyor. Abartıldığı gibi de kartın bir performansı yok. Fiyat olarak da daha ucuz olması gerek. Durum bundan ibaret.

Ekran görüntüsü 2025-01-02 230544.png

Hocam kullanan biri değilim ama araştırmayı ve piyasayı seven biriyim öncelikle optimizasyon sıkıntısı olduğu gerçeği doğru fakat her oyunda yok eski oyunlarda sorun oluyor optimizasyonu iyi olduğu oyunlarda bazen 4060 Ti modelini bile geride bırakabiliyor. Şu an için söz konusu sıralama yapacak olursak 4060ti>B580>4060 genel piyasa ve fiyatlar konusunda rakibi Türkiye'de sadece 4060 modeli o modelden de optimizasyon sorununa rağmen daha iyi iş çıkarıyor. Yakında Intel güzel bir güncelleme getirirse bu fiyata 4060 Ti bile rakip olamaz. Şahsi düşüncem optimizasyonun şu anki haline göre bile Intel Arc B580 alınabilirlik açısından 4060'tan çok önde belki fiyat 1000 lira daha geri gelebilir ancak ülkemizde kur sorunu ve enflasyon varken beklemek gibi bir seçenek her zaman kâr ettirmiyor maalesef. Ekstra olarak 12 GB bir ekran kartı ileriye dönük olarak çok daha iyi işler çıkaracaktır. Fanboylar köşede ağlayabilir NVIDIA kullanan biri olarak bu piyasanın tek sahibi olmadığını anlaması gerektiğine inanıyorum. Herkese iyi sosyaller

Technopat Haberler

Geri
Yukarı