Intel Arc B580 ve i3 14100F darboğaz yapar mı?

Burakk52

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Ancak yeni ve iddialı bir ekran kartı olarak B580 çıktı. GeForce RTX 4060 8 GB alayım dedim ancak Arc'ın performansı kafamı kurcaladı. Daha az fiyata daha iyi performansı kim istemez ki? İstediğim sistem şu şekilde: Intel i3 14100F, ekran kartı Intel Arc B580, RAM tek slot 16 GB Kingston RAM ( ileride 16 daha eklenecek) ve 600W PSU ile gelen kasa. Sizce iyi mi? Intel'e güvenmeli miyim? Veya onun yerine ne alabilirim?

Merhaba. Yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Ancak yeni ve iddialı bir ekran kartı olarak B580 çıktı. GeForce RTX 4060 8 GB alayım dedim ancak Arc'ın performansı kafamı kurcaladı. Daha az fiyata daha iyi performansı kim istemez ki? İstediğim sistem şu şekilde: Intel i3 14100F, ekran kartı Intel Arc B580, RAM tek slot 16 GB Kingston RAM ( ileride 16 daha eklenecek) ve 600W PSU ile gelen kasa. Sizce iyi mi? Intel'e güvenmeli miyim? Veya onun yerine ne alabilirim?
Online oyunlarda 4 çekirdeği yüzünden bariz bir darboğaz yapacağını düşünüyorum i3'ün ama hikayeli oyunlarda iyi kötü gider.

Intel'e güven olurmu? Konusu ise: Zamanla güncellemeler ile toparlar. Klasik oyunların dışına çıkmazsanız zaten kolay kolay canınız sıkılmaz ama farklı oyunlarda veya yeni çıkmış yapımlarda güncelleme beklemeniz gerekebilir. Şahsen şans verebilirim, her ne kadar çok eski veya hiç bilinmeyen oyunları oynamayı sevsemde.

4060'da da Frame Generation var ve gün gün yeni oyunlar da eklerken bu özelliğe de güncelleme getirmeyi unutmuyorlar , performans istiyorsan biraz daha ekleyip 4070 alabilirsin. 4060 hakkında çok eleştiri var , ne desem kime göre diye değişecek. O sebeple sen bi fikir danış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı