Intel Arc B580 vs RTX 4060

Bütçe
20.000

arda ceyhan3288

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum, kararsız kaldığımdan dolayı sizlere sormak istedim, sizce hangisi alınmalı ya da Max 20k fiyatında ekran kartı öneriniz var mı?

Arada 10k fiyat farkı var o yüzden kararsız kalmıştım performans açısından çok fark var mıdır Intel daha bu işlerde yeni ama bu son çıkartığı kart bayağı iddalı duruyor.
Yazılım ve sistem sıkıntılarıyla uğraşmak isterseniz alın hocam. Ben tavsiye etmiyorum.

Arkadaşlar merhaba yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum, kararsız kaldığımdan dolayı sizlere sormak istedim, sizce hangisi alınmalı ya da Max 20k fiyatında ekran kartı öneriniz var mı?

Hocam Intel Arc B580i alırsan 4060'dan daha temiz ve güçlü bir kart alırsın önümüzdeki bir sene içerisinde rakibi 4060DEGIl 4060 Ti olur tavsiyem Arc B580 gibi F p kart varken gidip de 8 GB VRAM'li karta para dikmenin saçmalık olduğunu dusunuyorum.

Hocam gene 8 GB hiçbir mantigi yok ki o fiyata 8 GB almanın iki gün sonra kart zaten 4060 Ti ile kapısacak seviyeye gelecek.

Benim tavsiyem 4060 çünkü stabile. B580'nin şu an rakibi 4060 Ti fakat 4060 dememin sebebi Ti ile aralarında yüzde 20 fark olması. B580 hiç stabile bir performans vermiyor bazı oyunlarda uçarken bazılarında çakılıyor. 4060'lar ise stabil oldukları için hep belirli FPS'lerde takılıyorlar. Bunu yeni ekran kartı ile uğraşan kişiler kötü sanıyor fakat bu kartın stabilesinin yüksek olduğunu gösteriyor. Sürekli güncelleme alan bir DLSS teknolojisi ile iyi driverlar da cabası. Intel'in daha çok yolu var driverlar için en az 2-3 sene. Bazı forumlarda canlı yayın ve video çekerkende sıkıntı yarattığı söyleniyor bu işede ilgin varsa 4060 daha mantıklı olur zaten CUDA çekirdekleri ile renderda da seni ileriye taşıyor. Aynı zamanda 4060'dan çıkman gerekecek bir yerde çünkü oyunlarda optimizasyon önemsenmiyor artık. Bu durumda 4060'dan çıkmak çok daha kolay olur senin için çünkü bilindik bir marka ve kart. Ti da olsa normalde olsa 4060'dan bir yerde çıkacaksın 60 serisine kadar götürür sonrasında bundan çıkar yeni serilere geçersin. Zaten Türkiye'de kartların değeride ölmüyor çok zor her geçen gün ekonomi daha kötüye gidiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı