Intel B ve H serisi anakartlar ile neden OC yapılmaz?

Bildiğim kadarıyla 9350K ve 8350K için bazı b serisi anakartlar ile yapılabiliyor. Bakınız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu anakart ile 8350K OC olabiliyorsa acaba modlu BIOS ile diğer B360/B365/B460 modeller ile de böyle işlemcilere OC yapılabilir mi ?
 
10. nesil ilk çıktığında sanırım 10700 ile B anakartta OC yapıp %20 civarı performans arttıran olmuştu fakat Intel sonradan hemen düzeltmişti o sorunu. Bu bana bir nevi ekran kartında da XT BIOS veya 64 BIOS atmak gibi geliyor yani mesela Vega 56 ile 64 aynı kart ve yazılımla 56'yı 64 yapabiliyorsun fakat satıcı direkt kartı 64 olarak satmak yerine 56 olarak satıyor gibi. Bu arada K işlemcilerde ekstradan silikonu vs daha iyi diye biliyorum fakat yine de düz işlemcilere bile böyle OC yapılabiliyorsa hatta B anakartta bile yapılabiliyorsa neden kısıtlama var o da bir soru. Millet RAM frekansı desteği düşük diye Z490 anakart almak yerine veya OC potansiyeli olsun olmasın OC yapılıyor diye daha düşük seviye işlemci bile alıyor. Tabi B anakartlarda veya K olmayan işlemcilerde OC yapmanın riski yüksek olduğu için mi bu kısıtlama var o da bir soru.
 
Bu anakart ile 8350K OC olabiliyorsa acaba modlu BIOS ile diğer B360/B365/B460 modeller ile de böyle işlemcilere OC yapılabilir mi ?
Bildiğim kadarıyla ASUS 8350K modeli için bu anakarta Overclock profilleri ekledi. Yani aslında tam olarak 8350K içinde overclock yapamıyoruz B serisi anakart ile. Asus un hazır voltajı frekansını ayarladığı profilleri seçebiliyoruz. Yani eski tarz elimizle manuel bir şekilde olan overclock'a izin vermiyor diye biliyorum. Ve bildiğim kadarıyla bu overclock profilleri de sadece 8350K ve 9350K için. Üstüne Z serisi anakart lazım diye biliyorum. Modlu BIOS ile olabilir belki ama emin değilim ama açıkçası sanmıyorum. Diğer marka ve modeller BIOS güncellemesi ile belki 8350K ve 9350K için onlarda hazır overclock profilleri eklemiş olabilirler. Araştırmak gerek.
 

Geri
Yukarı