Intel B75 anakartta ARGB soketi nerededir?

poyraz yok

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben sıvı soğutma aldım. Intel B25 B75 anakart ve i5 3470 işlemcim var ama ARGB soketinin nerede olduğunu bulamıyorum. Araştırdım ama bulamadım. Acaba nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki başka bir girişe taksam sabit yanar değil mi? USB 1 USB 2 gibi mesela.
Yanmaz hocam. ARGB için özel bir giriş gerekli. Ayrıca yanması için de bir kontrolcü veya kontrol yazılımı gerekli. Şu anda herhangi biryere takmaya çalışırsanız eğer aşırı voltaj verip tüm ledleri bozma ihtimaliniz var.

Yanmaz hocam. ARGB için özel bir giriş gerekli. Ayrıca yanması için de bir kontrolcü veya kontrol yazılımı gerekli. Şu anda herhangi bir yere takmaya çalışırsanız eğer aşırı voltaj verip tüm LED'leri bozma ihtimaliniz var.

O zaman LED'ler yanmadan çalışır mı veya nereye taksam çalışır?

Yanmaz hocam. ARGB için özel bir giriş gerekli. Ayrıca yanması için de bir kontrolcü veya kontrol yazılımı gerekli. Şu anda herhangi bir yere takmaya çalışırsanız eğer aşırı voltaj verip tüm LED'leri bozma ihtimaliniz var.

Emin misiniz Intel B25 anakartta ARGB girişi olmadığına bir de 3 pinli bir soket var.

O zaman LED'ler yanmadan çalışır mı veya nereye taksam çalışır?
Sıvı soğutma modeliniz nedir? Linkini atar mısınız? LED'ler aslında ekstra biz özelliktir. Yani LED kablosu ayrı, pompa ve fanların dönmesini sağlayan güç kablosu ayrıdır. Radyatöre takılı fanları CPUS fan girişine takmanız yeterli. POMPA'nı güç kablosunu dilediğiniz boş kasa fanı girişine bağlayabilirsiniz. ARGB bağlantı kabloları boşta durabilir yani. Size attığım ARGB kontrolcüsünü alırsanız eğer ARGB'leri kontrolcüye bağlayarak uzaktan kumanda ile hem yakabilir hem de renk ve efekt verebilirsiniz. Başka türlü LED'ler maalesef çalışmayacaktır.

Anakartınızın net model ismini veya ürün linkini de atar mısınız? Acaba aynı anakarttan mı bahsediyoruz. Ona göre daha sağlıklı yanıt verebilirim hocam.

3 pinli dediğiniz girişte ne yazmakta? Ne işe yaradığı hemen soketin yanında yazar çünkü.

Gördüğüm kadarıyla anakartınızda sadece 4 Pinli 12v RGB girişi var. O nedenle desteklemediğini söyleyebilirim ARGB'yi. Sadece fanlarınızın güm kablolarını yukarıda bahsettiğim gibi anakartınıza takıp sıvı soğutmanızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Linkini attığım ARGB kontrolcüyle de RGB'lerini çalıştırabilirsiniz. Başka türlü mümkün değil ama tabii ki siz daha uygun fiyatlı 5v 3pin destekleyen bir kontrolcü de araştırabilirsiniz.

Yani LED'ler yanar mı ya da başka nereye takabilirim?
Bu arada B25 değil B75 anakart.

Hocam 3. kez tekrar söylüyorum. Ledleriniz eğer harici bir 5v 3pin ARGB kontrolcüsü olmazsa veya anakartınız ARGB desteklemiyorsa çalışmazlar. Sadece fanlarınızın dönmesini sağlayan güç kablolarını anakartınıza bağlayabilir ve sıvı soğutmanızı kullanabilirsiniz. Ama ledlerini maalesef çalıştıramazsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı