Intel Celeron CPU 847 hangi işlemci ile upgrade olur?

• Konuyu başlatan seRy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3.805

seRy

Hectopat
Elimde Samsung NP300E5E-A01TR modelli laptop var. Bu laptop çok yavaşladı ve oyunlardaki performansını az da olsa arttırmak istiyorum. Bunu için hangi işlemciyi takabilirim? Ayrıca RAM'de hangi RAM olur söyleyebilir misiniz? Not: İşlemci Core i5 olabilirse mutlu olurum eğer olmazsa i3 olsun)

Laptoplar yapısı itibariyle oyunlar için tasarlanmış bir bilgisayar değil onun yerine masaüstüne para verin. Laptoplardan pek anlamam ama sanırım işlemci değişmiyor diye biliyorum. RAM yükseltmesi yapılabiliyor dediğim gibi laptoplardan pek anlamıyorum.

Laptoplarda RAM farklılığı olmuyor mu? Aliexpress'ten işlemci söylemek şahsen sıkıntı.

Direkt olarak o siteden söylemesi gerekmiyor, ben işlemci tavsiye ettim, soket tipi vs. de anlaşılsın diye link de koydum. RAM olarak da konu sahibinin laptopundaki RAM'in aynı kod adına sahip olan modelin linkini attım.

Laptoplar yapısı itibarıyla oyunlar için tasarlanmış bir bilgisayar değil onun yerine masaüstüne para verin. Laptoplardan pek anlamam ama sanırım işlemci değişmiyor diye biliyorum. RAM yükseltmesi yapılabiliyor dediğim gibi laptoplardan pek anlamıyorum.

Laptop işlemcilerinin bazılarında Foxconn soket kullanılır ve bu sokete sahip olan anakartta işlemci değişimi yapılır. Eğer bu soket yoksa ısıtma işlemiyle CPU kaldırılır ve yerine başka bir tane yapıştılılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı