Intel Centrino N-1000 nasıl çalıştırılır?

yetiskin

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. 12 yıllık emektar Lenovo Z570 var. Intel Centrino N-1000 Wi-Fi kartına sahip. Bu kartın üretimi ve desteği durduruldu. BIOS ayarlarından Wireless konumunu 'enabled' yaptığımda PC açılmıyor. Desteklenmeyen Wi-Fi Kartı Tespit Edildi hatası alıyorum. Oysaki aldığımda gelen Wi-Fi kartı kendisi. Sorunun BIOS'la alakası olduğunu düşünüyorum. Lenovo'nun destek verdiği son BIOS sürümü yüklü. Biraz araştırma yaptığımda BIOS'un modlandığını ve geliştirici seçeneklerin eklendiğini ayrıca "whitelist" ile oynanıp desteklenmeyen donanımlara izin verildiğini gördüm. Riskli bir iş fakat harici Wi-Fi ile dolaşmaktan sıkıldım. Sizce sorun ne olabilir? Modlamaya gerek var mı?

Hocam sürücüyü silip yeniden başlatıp BIOS'tan aktif hale getirmeyi denediniz mi? Aynısını HP ET-2212'de yaşadım hala ben de çözemedim. Bazılarında bu söylediğim yöntemle çözülebiliyor.
Şuan W10'dayım. Doğru sürücü mü bilmiyorum kurduğumda aygıt düzgün çalışmıyor diyor. Windows ile alakası var mı bilmiyorum. Cihazı aldığımda W7 ile gelmişti birazdan kurulum yapıp deneyeceğim. Geribildirim de bulunurum.
Hocam sürücüyü silip yeniden başlatıp BIOS'tan aktif hale getirmeyi denediniz mi? Aynısını HP ET-2212'de yaşadım hala ben de çözemedim. Bazılarında bu söylediğim yöntemle çözülebiliyor.
Müdür herşeyi denedim, olmuyor. :) BIOS modlama işini deneyeceğim. Sonuç alırsam yazarım sana.

Son düzenleme:
Şuan W10'dayım. Doğru sürücü mü bilmiyorum kurduğumda aygıt düzgün çalışmıyor diyor. Windows ile alakası var mı bilmiyorum. Cihazı aldığımda W7 ile gelmişti birazdan kurulum yapıp deneyeceğim. Geribildirim de bulunurum.

Müdür herşeyi denedim, olmuyor. :) BIOS modlama işini deneyeceğim. Sonuç alırsam yazarım sana.
Hocam BIOS modlama işine hiç girmeyin. Hele laptoplarda bayağı sıkıntı. Donanımlarda hasara sebep olabilir.

Öyle de bu iş insanı delirtir. Alet kendi kartını kabul etmiyor. Modlama ile çözüme ulaşan çok kişi gördüm. Aklıma başka da bir şey gelmiyor vallahi.
Hocam normal BIOS dosyanızı da bulundurun. Çünkü sıkıntı çıkarsa sıfırlamak zorunda kalacaksınız. Bari güncelini aramak zorunda kalmamış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı