Intel Core 2 Duo bilgisayarı yenilemek

Abdullah Hasan

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 8 yıl önce Atom Bilişimden alınmış, emektar HP bilgisayar uzun zamandır kasarak çalışıyor. Kasma sorunu HDD bozulduktan sonra başladı ve o gün bugündür USB Linux (Antix) ile dona dona -arada ekran 2 sn. siyah da oluyor- çalışıyor.
Bilgisayarı ben kullanmıyorum ve kullanım amacı internette haberlere bakmak, e-mail kontrol etmek ve film izlemek. Aslında hiç uğraşmayıp 400 Lira ile Rasbperry Pi almayı düşündüm ama yine de sizin fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.
Ben sistem bir termal macun değiştirse aslında kendine gelecek diye düşünüyorum.
Anakartı bilmiyorum, Intel Core 2 Duo, 1GB RAM, bir adet CPU Soğutucusu ve resimdeki PSU var.
Sistem 64 Bit desteklemiyor herhalde.
Evet arkadaşlar sizce n'apalım bu sisteme?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buna bir bak.

Chipsetin desteklediği en son işlemciyi takıp, biraz daha bellek takviye edip, SATA var ise bi SSD takıp, PCI-e slotu da var ise Low Profile ekran kartı takıp günümüze ayak uydurabilirsiniz.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler ama Rasperry Pi 4 almaya karar verdim. Zira o kadar masraf yapsam bile 2 gün sonra yine bir sorun çıkabilir. Yeni teknoloji her zamanen iyisi ve PC dışında birçok şey yapılabildiğinden Rasbperry alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…