Arkadaşlar sistemimi üstte belirttim İntel core 2 duo e4300'a darboğaz yapmayacak bir ekran kartı var mıdır ? Varsa oynatabileceği oyunlar Battlefield 3, 4, Max payne 3 gibi oyunlar oynatmalı.
Verdiğim linke tıklamadın herhalde. Çünkü bakmış olsaydın senin işlemcinin o oyunları açamayacağını, yama yükleyip açtırsan dahi birkaç dakika içinde yanacağını bilirdin
Neden yansın ki ? AMD athlon 64 x2 dual core processor 4400+ 2.30 GHz bu benim işlemciyle hemen hemen aynı değil mi ? Peki R7 240 gibi kartlar olmaz mı ? Alttaki videolara bakar mısınız ? @Recep Baltaş
İşlemcin 1.8 GHZ. İntel işlemciler biraz daha verimli ama yine de arkadaşının AMD'sinden kötü. Bir tık altı gibi.
Örneğin; Battlefield 3 Core 2 Duo 2.4 GHz ya da Athlon X2 2.7 GHz istiyor.
İşlemcin açık alanlarda ve aksiyon sahnelerinde yeterli hızda çizim yapıp oynanabilirlik sınırı olan 25 FPS'yi üretemeyebilir. Öyle olunca da hangi kartını taktığının pek bir önemi kalmıyor. İşlemcinin oynamak istediğin oyunlardaki üretebileceği FPS'yi bulman gerek.
Bu arada işlemcin yanmaz. Arkadaş işe yaramayacağını anlatmak için benzetme yapmış herhalde.
Anakartın VİA Chipset olduğundan R7 serisi gibi güncel kartları desteklemeyebilir. Ben de alıp iade etmek zorunda kalmıştım oradan biliyorum. R7 240 - 250 dengi bir kart alınabilir. HD 6000 serisi ya da GT 600 serisi ve öncesi kartlara bakabilirsin. Bu seriler kesin çalışır diyemeyeceğim. MSI Türkiye P4M900M2-L
Peki RAM'i 4 gb yapıp, ekran kartını gtx550ti 2. el veya AMD HD 6570 taksam nasıl olur ? Birde videoda GTA 4 nasıl oynamış ? Battlefield 4 de oynuyo benim işlemcinin bir üstü olan e4400 ile nasıl oluyor ?
GTX 550Tİ alacağına HD 6850 al daha iyidir. GTX 550 Tİ fiyatına göre performansı az. Bu iki kart için PSU değiştirmen gerekir ve darboğaz yapacağını düşünüyorum. İllede alırım dersen HD 6850 al.
HD 6670 güç kaynağı istemez. İşlemcin zayıf olduğundan en iyisi HD 6670 gibi duruyor. Ama onun da performansı zayıf fakat işlemcin de zayıf zaten.
Sıfır HD 6570 de alabilirsin. HD 6670 ile arasında çok fark yok. RAM 4 GB olursa dediğin gibi iyi olur.