İntel Core 2 Duo E6300 Sistem ile R7 240 Uyumu

Yiğitcan_35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar eski sistemime update yapmaya karar verdim.Ekran kartım bozulduğu için R7 240 almaya karar verdim. Ancak uyumsuzluk söz konusu olmasın diye bilgi almak için konu açtım. Eski sistemim şunlar:
İşlemci: İntel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz 2mb önbellek
RAM: 2 GB DDR2
Ekran kartı: Nvidia Geforce 8400 GS
PSU: Yurt dışından almıştım. Markası Deer, 300 W'lık bir PSU. Ekran kartı slotum PCI Express X16.

Kafama takılan sorular şunlar:
PSU sistem için yeterli mi? İşlemci darboğaz yapar mı? Arkadaşlar ben daha önce araştırdığımda darboğaz yapmadığını duydum ama pek emin olamadım. Bu arada ekran kartı 35W tüketiyormuş. Zaten bu sistemde bir tek CS:GO oynarım. PSU yeter ise ve sıkıntı çıkmazsa CS:GO'da ne kadar FPS alırım? Sıkıntı çıkmazsa ileride bir sıkıntı çıkar mı? Zaten daha sonra bir PC toplayacağım. Konu için cevaplarınızı bekliyorum... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olmaz. Güç kaynağın da yeterli olur.
Buda CS:GO da alacağın fps:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz olmaz. Güç kaynağın da yeterli olur.
Buda CS:GO da alacağın fps:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam burdaki islemcim e6300 mü? Cevremde e6500 kullanan ve cs go da kanser olan kisiler var r240 ekran karti kullaniyor. Ayrica video da ram kullanimi 4.5 gb arkadasimizin sisteminde ise 2 gb ayarlari dusurse bile ram seviyesi 2 gbnin ustunde kalacagi icin anlik takilmalar olacaktir.

Aliepressden 20 tlye e8400 işlemci veya q6600 alarak işlemcini yükseltebilirsin raminide arttıtman lazım....

Tahmini Teslimat Zamanı

Tahmini Teslimat Zamanı

Bazı kişiler aliexpresden xeon işlemci almış lga775 olanlar için ve i7 performansı diyor ama bilemiyorum...

Popular Xeon Lga775-Buy Cheap Xeon Lga775 lots from China Xeon Lga775 suppliers on Aliexpress.com

Server işlemcileri olduğu için iyi bir fana ihtiyacın var...

Anakartın destekliyormu bide modelini yazarsan yardımcı olurum...

Elindeki işlemci yetersiz.....

Ya yeni sistem toplıycaksın yada beni idare etsin diyorsan işlemci ve ramlerini arttıracaksın
Alieksress güvenilirdir ve en ucuz işlemciyi burda bulursun...

Rami 4 yada 6 GB yapmayı düşünüyorum daha önceki konuda forumdaki arkadaşlar benim için araştırdığında darboğaz yapma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler kafam karıştı doğrusu ?

Anakartın modeli: ASUS P5B Lga 775 DDR2 bir anakart hatta sitesi P5B | Anakart | ASUS Türkiye

Rami 4 yada 6 GB yapmayı düşünüyorum daha önceki konuda forumdaki arkadaşlar benim için araştırdığında darboğaz yapma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler kafam karıştı doğrusu ?

Anakartın modeli: ASUS P5B Lga 775 DDR2 bir anakart hatta sitesi P5B | Anakart | ASUS Türkiye

Verdiğim linkteki işlemciler anakartınla uyumlu türkiye fiyatlarındanda uygun

İşlemciyi yükselteceğim @dorkan yalnız işlemcileri incelediğimde hepsi çin malı gibi duruyor bir arkadaşım Aliexpress'ten işlemci aldığında ekranda 5 saniyede bir sarı ekran oluşup durduğunu söyledi o nedenle kararsız kaldım anakartın bios sürümü baya bir eski güncellediğimde Quad core Q6600 yapmayı düşünüyorum :) Eğer güncellemede problem olursa E8500 Alırım zaten ileride sistem toplayacağım öteki sene veya bu yaz :)

Aliexpressten işlemci alırsan eğer 775 platform için takabileceğin en mantıklı işlemci adaptör gerektirmeyen bir Xeon E5450 olacaktır. Yaklaşık 25-26 dolardan satılıyor.Tavsiye ederim.

mTalk'tan gönderildi

Aynı sistemi 2 aydır kullanıyorum. R7 240 ve sorduğun işlemci var. 2 GB da RAM'im vardı fakat bozuldu. Sistemi kaldırdım şuanda. Yeni RAM alıp tekrar kuracağım. Darboğaz oluyor. Ancak ayarları en yükseğe aldığımda csgoda 50 fps sabitleniyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı