Merhabalar, çok eski bir anakartım var, modeli:
Şu anki sistemim:
) ve GTA 5 oynamak istiyorum. Ayarlar ise sırasıyla Medium/Ultra/Medium/High-Med yeterli.
Para elime birden geçmediği ve geçince de harcandığı için tek tek başlıyayım dedim. Kendimce gidip ilk adım olarak bir 500W Xigmatek PSU ve MSI GTX 750 Ti ekran kartı aldım. Parçalar kenarda dursun, işlemciyi de halledince montaj yaparım dedim ama tabii ki dayanamadım.
Şu anda açık olan sistem yukarıdakinin aynısı + GTX 750 Ti.
Şimdi birkaç tane sorum var:
- ASUS P5KPL AM-SE
Şu anki sistemim:
- 2 GB RAM (Kaç MHz bilmiyorum.)
- Core 2 Duo E7200 İşlemci
- Windows 7 64 Bit
Para elime birden geçmediği ve geçince de harcandığı için tek tek başlıyayım dedim. Kendimce gidip ilk adım olarak bir 500W Xigmatek PSU ve MSI GTX 750 Ti ekran kartı aldım. Parçalar kenarda dursun, işlemciyi de halledince montaj yaparım dedim ama tabii ki dayanamadım.
Şimdi birkaç tane sorum var:
- Darboğaz var evet ama hangileri darboğaz bilmiyorum. İşlemciyi de RAM'i de değiştireyim mi?
- Şimdilik Battlefield 3 oynayabiliyorum ama mediumda 30-40 FPS, hatta bazen 24-29'a düşüyor. Nadiren de olsa 15'e kadar görüyorum. Bu ekran kartı için normal midir yoksa diğer donanımlarım performansı mı düşürüyor?
- Fallout 4'ü test ettim medium ayarlarda. Oyunda sabit bir noktada durunca akıcı görünüyor, yürüyüp biraz ilerledikten sonra yoğun takılmalar oluyor. Durup bir süre hareket etmezsem takılmalar geçiyor. Bu RAM yüzünden mi yoksa işlemci yüzünden mi?
- Oyunlarda loading pencereleri çok uzun sürüyor. Bu harddisk mi, RAM mi yoksa işlemci kaynaklı mı?
Son düzenleyen: Moderatör: