E8400 ile Q6600 arasında çok far göremezsiniz.
Q6600 E8400'den üst yanı 4 çekirdek olması. Diğer özellikleri ise E8400 daha iyi. Ayrıca E8400 overclock dayanıklılığı da sağlam. Ben overclock ile 3, 30 GHz çıkarttım ve ısısı oyunda yük altında iken en fazla 57 derece kalıyor. Ve GT 730 besler. Çünkü GTX 650 ile kullanıyorum.
Darboğaz var ama ahım şahım denilecek kadar havalar sıcak iken ve stok fan var bu kadar ısınıyor. Vede xenon işlemci pek önermem aşırı ısınıyorlar stok fan yetmez. i5 DDR3 sistemi Quad sisteme göre daha ucuz ve daha iyi. Bende ileride uprade edeceğim.
Arkadaşlar ileride yeni kasa alacaksanız PSU içinde ise ilk onu alın. Almayacak iseniz PSU alın. Çok önemli olacak. Çünkü 300W bir PSU sizi sınırlayacak. Sistemininiz eskide olsa ekran kartı yeni olsun mede olsa ekran kartı başka sisteme eklenebilir.
SSD muhakkak olsun çok önemli.
HDD iyi ön belleği olan ve iyi deviri olan SATA 3 olsun.
Sizin 3 parçanız sizin ile gelmeyecek. Anakart ( işlemci desteklemiyor ise), işlemci, RAM bu birleşenleri uygun olmadığı yere takamayız. Bu sebeple E8400 veya Q6600 varmış çok önemli değil. Sadece GPU yeni diye yeni oyunlara dalmayın işlemci sınırlayacak. Sadece.
Uprade yapmak için zemin hazırlarsınız.
Lütfen rica ediyorum xenon işlemcileri (771, 775) önermeyin. Elindeki ile idare etsin hele bu e8xxx serisi ise.
Arkadaşlar bu yazıyı konu saybine değil genel olarak yazdım. Kısacası yaşadığım olaylar kısaca tecübem ile yazdım.