Değerli Technopat üyeleri kolay gelsin. Sorum başlıktaki gibi Intel Core 2 Quad Q9300 işlemciye en fazla hangi ekran kartı takılabilir? Yani darboğaz oluşmaz? Sınırdaki kartları nelerdir?
İşlemci eski, fakat güçlü bir işlemcidir. Darboğaz yapacağını zannetmiyorum. Yapsa bile en fazla 3-4 FPS fark yaratacaktır. En azından ben böyle düşünüyorum.
Eski tip anakartlar eski tip yonga setine sahip oldukları için yeni ekran kartı alırsan darboğaz yapması olası. O yüzden yeni ekran kartı yerine sistemini yenilemeyi düşünürsen senin için daha iyi olur.
Abi vallahi çok düşündüm ilerde değiştirmeyi düşünüyorum. Beni 1-2 sene idare edecek ekran kartı alsam yeter ama bütün yeni oyunlarda ultra ayarda kasmaması lazım.
İşlemcin bence eski olmasına rağmen çıktığı dönemin çok iyi işlemcisi. Bence R9 270X takarsan 1-2 sene bazı oyunlarda ultra demesek de her oyunu rahatlıkla oynarsın kasmadan.
Tamam peki
Asus GTX760 DirectCU II O.C. veya MSI GTX760 Twin FrozrGaming OC, Sapphire R9 280 DUAL-X veya Asus R9 280 DirectCU II TOP veya Asus R9 270X DirectCU II TOP 4GB
taksam sıkıntı çıkar mı?