Intel Core 2 Solo U3500 HD 4330 sistem yavaşladı

Daha fazla  
Elimde bir hayli eski bir laptop bulunmakta. İnternette dolaşırken olsun basit bir program açarken olsun sürekli kasıyor donuyor ve sıkıntı çıkartıyor. 720p 60FPS YouTube videoları kasıyor.

Sistemim:
  • Intel Core 2 Solo CPU U3500 1.40GHz​
  • ATI HD 4330 512MB Radeon Graphics​
  • 3GB RAM​
  • 500GB HDD​
Şu an halihazırda Windows 7 Ultimate kurulu ve sürekli olarak CPU kullanımı tavan yapmakta, dediğim gibi tarayıcı sekmeleri arasında geçiş bile bir hayli sorun oluyor. Bu kadar kasmanın donmanın sebebini pek anlayabilmiş değilim, eskiden oyun oynamıştım bu laptopta (Warface, Far Cry2) şimdi YouTube zor açıyor anlam veremiyorum. Bu kadar yüksek CPU kullanımının olmasının ve kasma donma gibi sorunların temel sebebi ne olabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu Windows 7 ve Linux kullanabilirsiniz.

Halihazırda Windows 7 Ultimate Lite sürümünü kullanmaktayım, bahsetmiş olduğum oyunları şu an kurulu olan Windows sürümünde oynamıştım.

Normal RAM'ler ve işlemci kötü ama sıcaklık varsa termal macun ve toz alın bayağı olmuş kullanmayalı sanırım.

Sıcaklık bir laptop için normal gibi, genelde 50-70 derece arasında.

O sisteme Linux Mint XFCE kur bence hocam.
Evet onun için de konu açmıştım, ama yani eskiden bu kadar performanslı çalışan laptop format yedikten sonra bi anda çöktü, LoL bile açamıyorum şuan sistemde.

Normal RAM'ler ve işlemci kötü ama sıcaklık varsa termal macun ve toz alın bayağı olmuş kullanmayalı sanırım.
RAM'ler 399mhz, CL değeri ise 6 sanırım, en azından CPU-Z 6 olarak gösteriyor.

Evet onun için de konu açmıştım, ama yani eskiden bu kadar performanslı çalışan laptop format yedikten sonra bir anda çöktü, LoL bile açamıyorum şu an sistemde.

Hocam normal bence çok güncelleme geldi oyunlara 2021 oyun güncellemesi, 2023 güncellemesi arasında dağlar kadar fark var.

Hocam normal bence çok güncelleme geldi oyunlara 2021 oyun güncellemesi, 2023 güncellemesi arasında dağlar kadar fark var.
Evet ama FarCry2'ye güncelleme gelmedi hocam, onu eskiden çok rahat açardı şimdi yanından geçemiyor.
Virüs olma ihtimali var mıdır?
Format atalı 1 gün oluyor, sanırım 5 yada 6. format atışım, Windows 8, Windows 7 Home, Windows 7 Ultimate Lite, Windows 7 Ultimate Lite 32bit yükledim hepsinde aynı sonuç.

O sisteme Linux Mint XFCE kur bence hocam.
Sizin imzanızda bulunan 2. sistem benim laptop ile benzer sayılırlar gibime geliyor, böyle olmaması gerekli, boşta sistem %80 işlemci kullanmamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı