Elimde bir hayli eski bir laptop bulunmakta. İnternette dolaşırken olsun basit bir program açarken olsun sürekli kasıyor donuyor ve sıkıntı çıkartıyor. 720p 60FPS YouTube videoları kasıyor.
Sistemim:
Intel Core 2 Solo CPU U3500 1.40GHz
ATI HD 4330 512MB Radeon Graphics
3GB RAM
500GB HDD
Şu an halihazırda Windows 7 Ultimate kurulu ve sürekli olarak CPU kullanımı tavan yapmakta, dediğim gibi tarayıcı sekmeleri arasında geçiş bile bir hayli sorun oluyor. Bu kadar kasmanın donmanın sebebini pek anlayabilmiş değilim, eskiden oyun oynamıştım bu laptopta (Warface, Far Cry2) şimdi YouTube zor açıyor anlam veremiyorum. Bu kadar yüksek CPU kullanımının olmasının ve kasma donma gibi sorunların temel sebebi ne olabilir?
Evet onun için de konu açmıştım, ama yani eskiden bu kadar performanslı çalışan laptop format yedikten sonra bi anda çöktü, LoL bile açamıyorum şuan sistemde.
Evet onun için de konu açmıştım, ama yani eskiden bu kadar performanslı çalışan laptop format yedikten sonra bir anda çöktü, LoL bile açamıyorum şu an sistemde.
Format atalı 1 gün oluyor, sanırım 5 yada 6. format atışım, Windows 8, Windows 7 Home, Windows 7 Ultimate Lite, Windows 7 Ultimate Lite 32bit yükledim hepsinde aynı sonuç.
Bu sistem 720p video oynayabiliyorsa Hd 4000 serisinin video decoder özelliğinin nispiten gelişmiş olmasındandır, yoksa işlemci aşırı derecede zayıf. W7 lite falan hikaye işler ağır bir işletim sistemi değil.