Intel Core Core İ5 650 Tabanlı Sistem Ekran Kartı Önerisi

OzkaanGungor

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben bilgisayar donanımlarını çok ayrıntısına kadar bilmeyen bir insandım. Bir bilgisayar aldım. Aşağıya özelliklerini yapıştıracağım.
  • Intel® Core™ i5-650 İşlemci 3.20GHz/ Turbo 3.46GHz 4MB
  • 8GB 1333MHZ RAM
  • Nvidia GT 730 4Gb
  • 350 Watt PSU
Ben bu sisteme GTX 1050 Tİ ya da GTX 1060 almayı düşündüm. 1000 lira 1100-1200 lira civarı bir bütçem var. Ama biraz araştırınca PSU'nun ekran kartına yetmeyeceğini okudum. Anakartımın tam olarak modelini bilmiyorum ama işlemcimde yeterli seviyede değil sanırım. Sizce ne yapmalıyım? LoL oynarken savaşlarda 60-90 FPS arası veriyor. Fortnite oynarken 35-45 arası FPS veriyor. Ama ben Fortnite olsun Pubg olsun en azından donmadan FPS düşüşü olmadan oynamak istiyorum. Sistemimde ne gibi değişikliklere gidebilirim ?

Yaa pek bilgim olmadığından ekran kartının 4gb ve 128 bit olmasına baktım. İşlemci i5 650 3.20ghz iyidir dedim. Ram de 8gb ama 1333 mhz cok düşük... Bilmeden bir işe kalkışınca böyle oluyor. Ama aşırı oyun hastasıyım. Birşeyler yapmak istiyorum. 1200 lira bütçe ile ne yapabilirim önerin var mı?

GTX 1050 Tİ alsan biraz darboğaz olabilir. Anakartın modelini öğrenin ve belirtin. Ayrıca RAM yetersiz. Bu ölü sistemi neden aldınız ? Bence bu sisteme masraf etmek mantıksız bir tercih.

Hocam sistem çok eski keşke almasaydınız diyeceğim ama iş işten geçmiş. GTX 1050 ti ve GTX 1060 a kesin darboğaz yapacaktır. GTX 1050 tek seçenek gibi duruyor oda olduğu kadar. Sistemi satarsanız falan o zaman bir bütçe verirseniz yardımcı olabiliriz.

Hocam sistem çok eski keşke almasaydınız diyeceğim ama iş işten geçmiş. GTX 1050 ti ve GTX 1060 a kesin darboğaz yapacaktır. GTX 1050 tek seçenek gibi duruyor.

Usta peki 1200 bütçe ile sistemimi nasıl daha iyi hale getirebilirim?
İlla gtx 1050 ti ya da gtx 1060 almak istemiyorum. 1000 lira 1200 lira gibi bir bütçem var. Sistemimi iyi fps alacak şekilde nasıl düzeltebilirim?

Usta peki 1200 bütçe ile sistemimi nasıl daha iyi hale getirebilirim?
İlla gtx 1050 ti ya da gtx 1060 almak istemiyorum. 1000 lira 1200 lira gibi bir bütçem var. Sistemimi iyi fps alacak şekilde nasıl düzeltebilirim?

Anakartınız değişmeden hiçbirşey alamazsınız. Anakartı değiştirmeniz demek RAM’i işlemciyi değiştirmeniz demek. Bu yüzden herhangi bir parça ekleyemiyoruz ekran kartından başka. Ya ekran kartı alıp kaderinize razı olacaksınız yada sistemi toptan satıp baştan kuracaksınız.
Hadi aldık o PSU yeteri kadar güç üretiyor mu markası ne vs. bir sürü sorun bilmem anlatabildim mi ?

Anakartınız değişmeden hiçbirşey alamazsınız. Anakartı değiştirmeniz demek RAM’i işlemciyi değiştirmeniz demek. Bu yüzden herhangi bir parça ekleyemiyoruz ekran kartından başka. Ya ekran kartı alıp kaderinize razı olacaksınız yada sistemi toptan satıp baştan kuracaksınız.
Hadi aldık o PSU yeteri kadar güç üretiyor mu markası ne vs. bir sürü sorun bilmem anlatabildim mi ?

Anladım demek istediğinizi. Peki bu sistemi ne kadara satabilirim sizce? ben 1500 e almıştım :lanet::lanet:

Eski parçaların fiyafları hakkında bilgim yok.

Hocam şimdi bi arkadaşım var. Onun ekstra bir sistemi var.
İşlemci: i5 4460 3.2ghz
Ekran kartı: yok
Ram: 16 Gb 1600 mhz
Psu:600 w

Bu kasayı ben sana uygun fiyata veririm az az odersin sıkıntı yok dedi. Sen sadece ekran kartı eklersin dedi. Sence ne yapmalıyım?

Hocam şimdi bi arkadaşım var. Onun ekstra bir sistemi var.
İşlemci: i5 4460 3.2ghz
Ekran kartı: yok
Ram: 16 Gb 1600 mhz
Psu:600 w

Bu kasayı ben sana uygun fiyata veririm az az odersin sıkıntı yok dedi. Sen sadece ekran kartı eklersin dedi. Sence ne yapmalıyım?

Bu sistemde DDR3 kullanıyor sizinkinden iyi fakat alınmamalı

Size tavsiyem şudur: Elinizde 1000₺ civarı para var değil mi ? dursun bu para şu an elinizdeki sistemi kaç tl ise satın elinizden çıkarın 2000₺’nin üstünde bir bütçe olunca size daha iyi bir sistem toplarız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı