Intel Core i3-2350M sisteme Linux tavsiyesi

Ahmet1203

Picopat
Uzun zamandır Linux'a geçmeyi düşünüyorum fakat her kafadan ayrı ayrı Linux sesi çıktığından dolayı bir türlü geçemedim. Aşağıdaki sistemi kesin olarak 'uçuracak' bir Linux önerir misiniz? Sürekli o Linux'u kur, o Linux'u sil yapmak istemiyorum.

Intel Core i3-2350M.
Intel HD Graphics 3000 (onboard).
NVIDIA GeForce GT 520M (harici).
4 GB RAM.
HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pentium işlemcide Debian sorunsuz çalıştığına göre bunda hayli hayli kçklü dağıtımlar çalışır.
Uçuracak Linux denen bir şey yok. Kendi sistemin ve kullanışlılık açısından iyi Linux dağıtımı vardır.
Benim önerim Debian 9/10, Arch.

Son düzenleme:
Uzun zamandır Linux'a geçmeyi düşünüyorum fakat her kafadan ayrı ayrı Linux sesi çıktığından dolayı bir türlü geçemedim. Aşağıdaki sistemi kesin olarak 'uçuracak' bir Linux önerir misiniz? Sürekli o Linux'u kur, o Linux'u sil yapmak istemiyorum.

Intel Core i3-2350M.
4 GB RAM.
HDD.
Uçmak istiyorsanız Arch kullanmanız lazım. 😂 Arch kurulumu için grafiksel bir arayüz olmadığı için GNU/Linuxa ilk geçenlere önermiyoruz, en hızlı şekilde Archa geçmek istersen Manjaro XFCE önerebilirim. Manjaro Arch tabanlı bir dağıtım olduğundan Archa geçtiğinde sıkıntı çekmezsin. Arcolinux da kurabilirsen istersen, arkasında güzel bir topluluk var ve Archa geçmeden önce en az 1 defa kurmanızı öneririm. (En az 1 defa kurmanızı öneririm dememin sebebi birden fazla versiyonu var. Adını tam hatırlamıyorum ama ilk seviyedekini kurmanız yeterli bence. Ben onu kurduğumda çok beğenmiş ve direkt Archa geçmiştim.)

Intel Core i3-2350M.
4 GB RAM.
HDD.

Gayet iyi bir sisteme sahipsin onda bütün masaüstleri güzel çalışacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı