Arkadaşımla beraber battlefield hardline oynuyoruz. 6 gb ram olmasına rağmen kullanılabilir 3.3 ram gösteriyor.
başlıktaki işlemcisi şu an kullandığı işlemci. Gtx 550ti ekran kartı var. İşlemcisine uygun yeni bir anakart arıyor öyle uçuk saçık fiyatı olmayacak 200 tl fiyatlı. elinde olan 6 gb'lik ramin hepsini kullanabilecek. Yeni sistem toplamaya şu anlık bütçesi malesef ki yok. www.vatanbilgisayar.com: INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar hangisini alabilir ? Bu arada kasası da küçükmüş galiba mikro bir kasaya sahip şu an ki anakartıda küçükmüş bayağı. Büyük bir anakart alırsa kasaya sığmayacak muhtemelen.
6 gb ram'i görüyor ama 3.3 kullanılabilir diyormuş biostan bir ayarı var diyor arkadaş açtığı zaman o ayarı 6 gb'ı kullanabiliyormuş ama tabi biosu kaydedip cıkınca bir daha pc açılmıyormuş.
Selamlar arkadasi benim .
Öncelikle sistemim 64 bit evet . Kasamin boyutu cok kücük aldigim asus nvidia gtx 550 ti tam oturdu ufak bi bosluk bile yok. Biostan bi ayar var o ayari 50 kere denedim ama actigimda bilgisayara res atiyor ve daha sonra bidaha acilmiyor. Ramin bitanesini cikartip tekrar eski haline getirmem gerekiyor. Ben butun ramimi anakartim yuzunden kullanamadigimi dusundum ama siz ne diyosunuz ? 6gb olmuyor ne yaptiysam.
İnternette araştırdığım ve bu ayarı açtığımda 6 gb ı tam olarak kullanabileceğim denilen ayar buydu. Bu ayarı enabled yaptığımda bilgisayar açılmıyor . Kapatıp 4GB lik ramı çıkartıp eski haline yani "Disabled" konumuna getirdiğimde tekrar açılıyor . Ayar aşağıdaki fotoğrafta.
Bunlarda biostan birkaç görüntü :
İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım halledebiliriz sorunu . Oyunlarda başımı çok ağrıtıyor bu ram meselesi çok sıkıntı yaratıyor bazen . Desteğiniz için teşekkür ediyorum . Eksik birşey varsa söyleyin hemen atayım .