Intel Core i3-540 Processor işlemciye uygun anakart ?

Yer
Kocaeli/Gebze
Arkadaşımla beraber battlefield hardline oynuyoruz. 6 gb ram olmasına rağmen kullanılabilir 3.3 ram gösteriyor.
başlıktaki işlemcisi şu an kullandığı işlemci. Gtx 550ti ekran kartı var. İşlemcisine uygun yeni bir anakart arıyor öyle uçuk saçık fiyatı olmayacak 200 tl fiyatlı. elinde olan 6 gb'lik ramin hepsini kullanabilecek. Yeni sistem toplamaya şu anlık bütçesi malesef ki yok. www.vatanbilgisayar.com: INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar hangisini alabilir ? Bu arada kasası da küçükmüş galiba mikro bir kasaya sahip şu an ki anakartıda küçükmüş bayağı. Büyük bir anakart alırsa kasaya sığmayacak muhtemelen.

Yok mu yardım edecek ?

Selamlar arkadasi benim .
Öncelikle sistemim 64 bit evet . Kasamin boyutu cok kücük aldigim asus nvidia gtx 550 ti tam oturdu ufak bi bosluk bile yok. Biostan bi ayar var o ayari 50 kere denedim ama actigimda bilgisayara res atiyor ve daha sonra bidaha acilmiyor. Ramin bitanesini cikartip tekrar eski haline getirmem gerekiyor. Ben butun ramimi anakartim yuzunden kullanamadigimi dusundum ama siz ne diyosunuz ? 6gb olmuyor ne yaptiysam. :cry:

tl8g070.jpg

Anakart eskimiş olabilir veya PSU yetmiyor. Ama yinede ben anakart önereyim. Bulabilirsen ASUS P7H55 M LX veya
P7H55 M/USB3 olabilir.

Selam

Anakartın marka ve modeli?
BIOS sürümü?
Yaptığın ayar?
Windows 32/64?
Hangi Windows sürümü?
İki RAM de çalışıyor mu? 2lik tek başına çalıştırıyor mu?

İlginiz için teşekkürler öncelikle . Şöyle atayım ben size herşeyi.

Öncelikle sistem :

3EfADN4.jpg

dxdiag :

KfbzL5X.jpg

Anakart modeli :

www.foxconnchannel.com: Foxconn PRODUCT : Motherboard : Details

Sitedeki anakart benim anakartım . ( Detaylı olarak görün diye böyle atıyorum. Özellikleri felan ...)

Ramlerim : ( elixir eski ram 2 ram yuvası var anakartta. 2 tane elixir takılıydı 2'lik birtanesini çıkartıp yerine o kingston u taktım . 4 olan oda 1333mz onun linkide şurda özellikleri için : www.vatanbilgisayar.com: Kingston 4Gb Ddr3 1333Mhz Cl9 Pc Ram - Vatan Bilgisayar )

UZn0b47.jpg

Power :

U0KUClv.jpg

Bios versiyonum :

6rNDzWR.jpg

İnternette araştırdığım ve bu ayarı açtığımda 6 gb ı tam olarak kullanabileceğim denilen ayar buydu. Bu ayarı enabled yaptığımda bilgisayar açılmıyor . Kapatıp 4GB lik ramı çıkartıp eski haline yani "Disabled" konumuna getirdiğimde tekrar açılıyor . Ayar aşağıdaki fotoğrafta.

QxVx02M.jpg

Bunlarda biostan birkaç görüntü :

o0pf6rS.jpg

wBzLLDg.jpg

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Umarım halledebiliriz sorunu . :cry: Oyunlarda başımı çok ağrıtıyor bu ram meselesi çok sıkıntı yaratıyor bazen . Desteğiniz için teşekkür ediyorum . Eksik birşey varsa söyleyin hemen atayım .

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı