Intel Core İ3 7100 Tabanlı Sistem UEFI Windows 10 Kurulumu

Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Daha önceden hep Windows 7 kullandım ve kasmalar olduğunda 2-3 defa format atmayı denerdim. Hep bir sorun olurdu. Ya sürücüler, ya ses sorunu olurdu ve hiç cesaret edemezdim. Bilgisayarcıya hep 20-30 TL verirdim. Diğer konularımdan da anlayacağınız gibi sistemi yeni topladım.

Bilgisayarcı Windows 10 yükledi ama tam güvenemedim ve bir hata yaptım. Driver Booster Programını yükledim. Daha sonra burada bir konu açmıştım sağ olsun bir arkadaş temiz format at deyip iki tane video önerdi bu videolar Recep ve Ali abinin UEFİ BIOS'tan Windows 10 kurma videosuydu. Videoları izledim ve cesaret aldım. Gerçekten çok bilgili ve ilgililer makalelerinde ISO dosyaları olsun, kurulum rehberleri olsun hepsini buldum ve okudum. Her şeyi sonuna kadar anladım. Tek iş kaldı format atmak.

Ben şimdi bugün içinde veya en geç yarın gün içinde format atacağım ve temiz format sonrası bir daha sürücü yükleme programına tövbe edeceğim. Tek yöntem olarak Windows Update ve Nvdia sürücü sitesinden yüklemek olacak. Buraya kadar her şey tamam. Format öncesi bir kaç görüş alacaktım sizden.

Ben BIOS'u geçen gün güncelledim tabi format öncesi son kez kontrol edeceğim. Yeni sürüm var mı diye.
  • Format aşmasına geçmeden önce ve format attıktan sonra BIOS'ta yapılması gereken ayarlar nedir?
  • Format sonrası sürücüler tamam ama İntel Core İ3 7100 ile ilgili ve ASUS H110M-K ile ilgili ne kadar sürücü var ise bunları indireceğim bir link verir misiniz ?
  • En son olarak ise Chrome, Adobe, Winrar, CCleaner indireceğim. Bundan başka hangi programları önerirsiniz?
Bu kadar sorumu lütfen hor görmeyin ve beni yanlış anlamayın dediğim gibi ilk kez yapacağım sizin tecrübelerinize ihtiyacım var.

Sistemim:
  • Intel Core İ3 7100
  • ASUS H110M-K
  • Seagate 1 TB HDD
  • Asus GT 1030 OC Phoenix 2 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus ile USB'yi UEFI GPT olarak yazdır ve USB'yi boot et. Sonrasında kolayca kurulum yapabilirsin.
Programlar ise senin ihtiyacına göre değişir. Sürücü olarak sürücü bulucu asla kullanma. Windows bir çoğunu otomatik günceller. Gene de sorun olursa yardımcı olurum.

Rufus ile USB'yi UEFI GPT olarak yazdır ve USB'yi boot et. Sonrasında kolayca kurulum yapabilirsin.
Programlar ise senin ihtiyacına göre değişir. Sürücü olarak sürücü bulucu asla kullanma. Windows bir çoğunu otomatik günceller. Gene de sorun olursa yardımcı olurum.
Tamam anladım. Sürücü programları kullanmayacağım artık.
Recep abi kusura bakma buradan yazacağım ama birkaç soru sordum Sağ Olsunlar arkadaşlar ilgilendi. Onlarla bir sıkıntım söz konusu değil ama senin görüşünün ayrı önemi var. Sorumu görmedin sen galiba.
Ek olarak ise sizin makalenizde sürüm 1703 İS derlemesi biraz eski galiba. Windows Update ile o yeni derlemeye güncellenir mı? Windows'un kendi ISO dosyası indirme sayfasında aracı indirdim ama Windows 10 ve Language diye bir şey var ama Pro çıkmıyor. Soruma gelirsen sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • BIOS'u varsayılan olarak bırakabilirsin. Ek bir ayar yapmana gerek yok.
  • İşlemci için sürücüye gerek yok. Windows içinde gerekli her şey var zaten. Intel'in aracını kullanabilirsin ek sürücüler için: Intel® Driver and Support Assistant
  • Kişiden kişiye değişir. Ben mesela KLMCP de kurarım ama sana lazım olmayabilir.
1703 şu an son sürüm. Eski değil. Sadece bazı Windows güncelleştirmeleri geldi. Ama ana sürüm halen daha 1703. Yeni sürüm 1709 ve bu ay sonu çıkacak. Çıktığında ISO dosyalarını güncelleyeceğiz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı